Dames 1 wint onverwacht met dubbele cijfers

ZUIDLAREN - Afgelopen zondag speelde de Harlinger Dames 1 een uitwedstrijd tegen Hondsrug in Zuidlaren. De vorige uitslagen tegen dit team waren wisselend: 4-3 verloren en 6-1 winst. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Echter na het beginsignaal bleek Harlingen sterker.

Er werd erg aanvallend gehockeyd door de dames. Harlingen speelde echt als een team en er werden erg mooie gevarieerde combinaties gemaakt. Het team straalde rust uit en wist de bal af en toe via de achterhoede te verleggen en de aanval opnieuw op te starten. Er werd continu op de helft van de tegenstander gespeeld. Dit resulteerde niet alleen in goede aanvallen, maar ook in een paar mooie goals. De Harlinger Dames hebben reeds een nieuwe strafcorner geleerd van hun coach, die ook in deze wedstrijd erg succesvol bleek. In de rust stonden de Harlingers al 0-6 voor.

Ook na de rust zette dit fantastische samenspel zich voort. Vooral invalster Jente Bijlsma gaf alles wat ze had en speelde alsof ze al jaren onderdeel was van het team. Ze pikte zelf een doelpunt mee. En ook Jeanine Teuben was weer helemaal terug van weggeweest. Het was te zien dat ze haar knie weer volledig vertrouwt. Ook in de tweede helft wist het Harlinger team zes doelpunten te scoren. Met een winst van 0-12 kon Dames 1 nog van het heerlijke weer genieten.

Deze week hebben de Harlinger Dames een weekendje vrij. Zondag 11 juni spelen ze hun laatste thuiswedstrijd tegen Emmen om 12.45 uur. Ook spelen de Heren 1 die dag thuis. Het belooft dus een gezellige afsluitende dag te worden.