Sport

Dames 1 werd niet beloond

Door Jeroen Pietersma
Zondag scheen gelukkig het zonnetje en was het de beurt aan Hardenberg om een wedstrijd te spelen tegen Harlinger Dames 1. Aan de standenmonitor te zien, zou Hardenberg een gelijkwaardige tegenstander zijn en dit bleek al vanaf het beginsignaal.

Aan beide kanten werden er mooie aanvallen opgezet, maar eveneens ook goed onderschept. Bij de videoanalyse van afgelopen vrijdag werden de dames van Harlingen op de feiten gedrukt en wisten ze waar hun ‘fouten’ lagen. Tijdens de wedstrijd werd er goed gefocust op deze punten en speelde Harlingen een sterke mandekking. Dit was niet alleen zwaar voor Harlingen, maar vooral voor Hardenberg die hierdoor de bal moeilijk kwijt kon. Hierdoor ontstond er voor Harlingen meer ruimte en konden ze af en toe gevaarlijk worden. Uiteindelijk viel dan ook de 1-0. Harlingen zette dit goed georganiseerde spel door, maar liet aan het eind van de wedstrijd wat steekjes vallen door de vermoeidheid. Helaas door twee kleine foutjes wist Hardenberg hier gebruik van te maken en scoorden ze in de laatste twee minuten de 1-2. De Harlinger dames werden niet beloond in het bijna foutloze spel, maar hopen dat het na de herfstvakantie toch haar vruchten afwerpt. 

Op 29 oktober speelt Harlingen haar volgende uitwedstrijd tegen Hondsrug. Tot die tijd zullen de meiden lekker gaan trainen en hopelijk het goede spel vasthouden.

Standen HMHC
Dames 1 - Hardenberg 1-2
Veteranen - Winsum 1-2
Meisjes A1 - Sneek A2 7-0
Meisjes B1 - Quick Stick B3 2-2
Meisjes C1 - GHBS C1 1-8
Meisjes C2 - Leeuwarden C5 4-0
Meisjes C3 - Leeuwarden C6 7-0
Meisjes C4 - Sneek C4 3-1
Meisjes D1 - Sneek D2 6-0
Meisjes D2 - Graspiepers D2 11-0
Meisjes D3 - Sneek D5 1-2
Jongens A1 - Leeuwarden A2 4-1
Jongens B1 - Graspiepers B2 4-0
Jongens D1 - GHBS D2 0-1

|Doorsturen

Buienradar



Agenda