Dames 1 weet zenuwen te onderdrukken

Afgelopen zondag speelde Dames 1 weer twee zaalwedstrijden: dit keer in Delfzijl. De eerste tegenstander was Daring, waar de dames in de zaal nog niet tegen gespeeld hadden. Wat de Harlingers wel wisten, was dat Daring een sterke tegenstander is. Vol gezonde spanning gingen de dames het veld op.

Aan het begin van de wedstrijd was gelijk duidelijk dat beide teams erg aan elkaar gewaagd waren. Gelukkig liet Harlingen zich niet van de wijs brengen. Ze beleven goed in het systeem hockeyen, maar werden flink onder druk gezet. De achterhoede wist hier goed op in te spelen door de gaten te benutten die door de hoge druk van de tegenstander ontstonden. Harlingen bleef knokken en de voorhoede wist op mooie wijze twee doelpunten te scoren.

Vervolgens had Harlingen twee wedstrijden rust en konden ze hun volgende tegenstander, Roden, alvast in actie zien. Roden is één van de kanshebbers op de kampioenstitel en hun spel was wederom erg sterk. Ter voorbereiding op de wedstrijd was het de coach die de Harlinger dames goed op het hart drukte om rustig te blijven en niet te gaan stressen op het moment dat ze achter komen te staan. Hij en de dames wisten dat ze daar nogal een handje van kunnen hebben. Toen de wedstrijd van start ging, kon je de zenuwen voelen. Maar de dames speelden ijzersterk in hun systeem en knokten voor elke bal. Toch was het Roden, die al snel het eerste doelpunt scoorde. Wat Harlingen deed, was met geheven hoofd verder spelen. Dit bleek krachtig te zijn en Harlingen wist al snel twee doelpunten te scoren.
Na de rust was het belangrijk de voorsprong vast te houden en rust in het spel te bewaren. Harlingen wist nogmaals te scoren. Roden liet het daar niet bij zitten en kwam gelijk met een counter. De stand was nu 3-2. Met nog een paar minuten op de klok was het de achterhoede die de rust bewaarde en achterin alleen maar de bal heen en weer speelde. Pas na een tijdje besefte Roden dat de tijd begon te dringen en wisselde de keepster voor een extra veldspeler, waardoor Roden hoge druk kon spelen. Ook ditmaal benutte de achterhoede de gaten, die hierdoor ontstonden. In de laatste seconden ontstond er nog een strafcorner in het voordeel van de Harlingers. Als afsluiter werd deze benut en konden de Harlinger dames, met een eindstand van 4-2, trots naar Harlingen terugkeren.
De volgende wedstrijden vinden plaats op 29 januari in Roden.