Dames 1 speelt een sterke pot

De uitwedstrijd tegen Hardenberg stond afgelopen zondagmiddag op het programma van de Harlinger Dames 1. De vorige keer dat ze tegen dit team hockeyden, speelden ze 2-2 gelijk. De dames wisten van zichzelf nog dat ze erg sterk speelden, maar dat het scoren niet lukte. Na een week vol goede trainingen en tips betreffende het scoren, zag Harlingen het daarom positief in.

Met gezonde zenuwen begonnen de dames aan de wedstrijd. De Harlingers speelden hun eigen spel. Ze zetten hoge druk en konden daarmee veel balbezit houden. De tegenstanders habben zich ook aangepast aan dit spel van de Harlinger dames. Zij kozen ervoor half court press te zetten, om Harlingen zo uit hun spel te krijgen. De druk van Hardenberg werd pas gezet vanaf de middenlijn. Gelukkig wisten de Harlingers de bal meerdere malen naar voren te brengen. Marije Doeksen was niet te passeren en wist de bal veilig af te leveren. Toch maakte Hardenberg gebruik van een counter, waardoor Harlingen met 1-0 achter kwam te staan. Net als anders laten de Harlingers het daar niet bij zitten. Ze bleven sterk hockeyen en zetten vooral veel aanvallen op over de rechterkant. Uiteindelijk resulteerde dit in een doelpunt van invalster Bonne Cato Meijeraan, die overal inzetbaar was en hoge druk gaf.

De Harlinger dames zijn steeds meer op elkaar ingespeeld en beginnen elkaar steeds beter te leren kennen in het veld. Hardenberg wist echter ook goed hoe ze zich tegen de Harlingers moesten verweren. Nogmaals speelden ze succesvol op de counter voor de rust, wat resulteerde in een 2-1 achterstand voor Harlingen.

Na de rust was er een kleine verzwakking te zien, die gelukkig geen schade aanrichtte. Harlingen bleef knokken voor de bal. Ook kunnen de dames steeds beter omgaan met ‘randzaken’, zoals de coach het noemt. Er werd mooi samengespeeld en er werd slim gehockeyd. Harlingen creëerde een aantal strafcorners, die ze helaas niet wisten te benutten. Toch konden ze ervoor zorgen nog gelijkspel te maken. Akkefien de Jong kreeg de bal prachtig voor het goal gespeeld en maakte daar gebruik van. Harlingen kreeg meer hoop en dat was te zien in het spel. De laatste vijf minuten speelden ze ontzettend fel en zetten nog mooie aanvallen op. Hester Arends wist nog een aantal keer erg gevaarlijk te zijn bij de keepster van Hardenberg. Helaas lukte het de dames niet nog een doelpunt te scoren. Ook ditmaal eindigde de wedstrijd tegen Hardenberg in een eindstand van 2-2.
Volgende week spelen de Harlinger dames thuis op ‘Super Sunday’ tegen Dash om 12.45 uur. Het belooft een spannende dag te worden met een feestelijke afsluiting.