Dames 1 pakt weer punten

Afgelopen zondag speelde Harlinger Dames 1 weer een thuiswedstrijd tegen Hoogeveen. Kijkende naar de stand, zou het mogelijk zijn te winnen van de dames uit Hoogeveen. In de stromende regen begon Harlingen aan de voorbereiding van de wedstrijd. Harlingen kon na de afgelopen weken wel even een boost gebruiken.

Gelukkig bleek Harlingen al vanaf het fluitsignaal de sterkere partij. Er werden veel mooie aanvallen opgebouwd. Toch ontstond er geen doelpunt. Hoogeveen stelde zich verdedigend op en stonden met z’n tienen te verdedigen in eigen 23-metergebied. Harlingen wist hier helaas niet op in te spelen. Gelukkig was de achterhoede van Harlingen ook ijzersterk met de terugkomst van Marije Doeksen en Anna Posthumus. Hierdoor ontstond meer vertrouwen en kon Joyce Heida het middenveld en de voorhoede wat meer ondersteunen. Uiteindelijk viel dan ook het eerste doelpunt in het voordeel van Harlingen.

Na de rust ging de wedstrijd op dezelfde voet verder. Toch wist Harlingen dat er meer uit de wedstrijd te halen viel. Sarah Rushforth vocht door en liep mooie rushes en Inge de Groot wist in de cirkel meerdere malen gevaarlijk te worden. Wederom was dit niet genoeg. Harlingen vocht door, maar net iets te hard. Komende tijd zal Harlingen moeten focussen op het slim spelen van een wedstrijd. Wel werden de Harlinger Dames nog beloond met een doelpunt. 2-0 was de eindstand.
Aankomende zondag speelt Dames 1 wederom een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Meppel om 12.45 uur.

De bal wilde er niet in bij Meisjes D2
Zaterdagmorgen een lange rit op naar Assen. De D2 mocht hier spelen tegen HVA MD4 uit Assen. De eerste tien minuten was het bij beide teams even wat rommelig. Waarschijnlijk moest iedereen weer even wennen aan het wedstrijd gevoel na een aantal weken van rust.

Harlingen had een aantal mooie acties. Door mooie passes van het middenveld konden de spitsen van Harlingen uitbreken, maar kwamen helaas bij de goal van Assen net te kort. De beide teams waren aan elkaar gewaagd tot de dertigste minuut. Dat was het moment dat Assen een kans had. Eerst een prachtige redding van de keepster van Harlingen, maar daarna kwam er gelijk nog een kans en die bal ging erin. De Harlingers herstelden zich prima, maar door even een onoplettend moment lag bal nummer twee al in de goal.
In de pauze werden de Harlinger meiden onder het genot van de appeltjes opgepept door de coach en assistent coach met een powerspeech met quotes als ‘hard naar voren’, ‘blijf je mannetje klieren, geef niet op’, ‘schiet in de cirkel’, gingen ze met volle moed de tweede helft in.
De tweede helft mocht de keepster van Harlingen flink aan de bak met een aantal prachtige reddingen als gevolg, maar helaas ook treffers. Maar ja, zeg nu zelf, een eeneiige tweeling bij de tegenstander brengt je ook van de wijs, denk je degene te hebben gestopt, is de andere je voorbij. Op de een of andere manier leek het of de bal was betoverd, prachtige kansen en overspel bij de sportieve meiden van Harlingen, maar het mocht niet baten. Assen had alles mee. Eindstand was 6-0 voor Assen, maar met een rechte rug konden de meiden van Harlingen de hand schudden en terugkijken op de eerste wedstrijd na een pauze van een aantal weken.
Met het zand tussen de bitjes werd er gezellig afgesloten als gebruikelijk met zingen onder de douche. Er zit zeker progressie in dit team en men weet zeker dat gaat er uit komen.