Dames 1 maakt kans op de wintertitel

Gisteren mocht Dames 1 weer op pad voor zaalhockey. Er vonden wedstrijden plaats in Zuidlaren, waar Harlingen speelde tegen Eemsmond en Emmen. Met maar twee wissels, wat bij zaalhockey best weinig is, gingen de dames van start met hun eerste wedstrijd tegen Eemsmond. Ze wisten dat het conditioneel een zware klus ging worden vandaag.

Al aan het begin van de wedstrijd bleek dat Harlingen de aanval veel op kon zoeken. Echter was de keepster van Eemsmond erg sterk. Harlingen kwam er maar niet langs en benutte haar strafcorners niet. Pas voor het einde van de eerste helft kwamen de dames erachter dat ze veel meer samen moesten spelen, ook voor het doel. Het eerste doelpunt viel. Dit gaf de Harlinger dames zelfvertrouwen. De verdediging stond als een blok, waardoor Eemsmond bijna niet in de cirkel van Harlingen speelde. In de tweede helft zette het zelfverzekerde spel van Harlingen door. Er vielen veel goals met goed overspel. Zelfs de achterhoede was, door de ruimte die Eemsmond bood, in staat de andere cirkel te bereiken. Met z’n allen zorgden de Harlinger dames ervoor dat de eindstand 9-0 werd.

Na een wedstrijd rust moesten de dames het in de tweede wedstrijd opnemen tegen Emmen. Ook dit begin van de wedstrijd verliep ietwat stroef. Wederom was Harlingen verdedigend gezien erg sterk, maar ook hier wilden de doelpunten niet vallen. Toch lukte het de dames om te knokken en een sterke wedstrijd neer te zetten. Ze wonnen de wedstrijd met 4-0 en konden tevreden vertrekken naar Harlingen.
Volgende week staan de twee sterkste tegenstanders op het programma en moeten ze in Delfzijl spelen tegen Daring en Roden.