Dames 1 houdt stijgende lijn vast

Dames 1 van HMHC speelde afgelopen zondag een wedstrijd in Emmen. Tijdens de yell wezen de Harlinger dames elkaar erop dat het nog wel eens een zware wedstrijd zou kunnen worden. Allereerst konden ze zich de vorige wedstrijd tegen Emmen nog herinneren, waarin het hockeyen moeizaam verliep in een eindstand van 0-0. Ten tweede merkten de Dames tijdens het inspelen dat het veld erg stuiterde, waar de Harlinger dames niet op waren berekend. En tot slot zijn beide teams elkaar tegengekomen in de zaalcompetitie, waar Emmen goed tegenstand bood en waar de keepster van Emmen de sterren van de hemel speelde.

Na het beginsignaal bleek al na een paar minuten dat de Harlingers toch het spel domineerden. Er werden continu aanvallen opgezet en ze speelden heel veel op de helft van de tegenstander. Voorstopper Anna Posthusmus wist de bal, samen met laatste vrouw Bente Jongejans, continu te onderscheppen wanneer Emmen toch op de helft van de Harlinger dames terecht kwam. Ook invalster Sarah Rushforth speelde alsof ze gewoon bij het team hoort en hield alle ballen tegen. Zij brachten de ballen naar voren, waar het middenveld en de voorhoede mooie aanvallen creëerden. Desondanks lukte het de Dames in de eerste helft maar één keer te scoren door een rebound op de strafcorner. De keepster van Emmen was, zoals verwacht, erg goed.

Na de rust bleef het spel zich op deze manier voortzetten, maar Emmen raakte na nog een doelpunt wat meer gefrustreerd en zaten niet meer lekker in hun spel. De Dames van Harlingen konden zichzelf kalm houden en wisten elkaar te motiveren om hier gebruik van te maken. Hierdoor kon Harlingen in de tweede helft vijf doelpunten scoren met gigantisch mooi samenspel. Eén goal in het bijzonder was van invalster Jente Bijlsma. Na een prachtig hoog schot van Hannamay Tjalsma was het halve team verbaasd dat de bal werd tegengehouden door een speelster van Emmen. Jente Bijlsma twijfelde geen moment en prikte de bal toch nog het doel in. De eindstand van 0-6 en het goede samenspel gaf een goed teamgevoel. Volgende week spelen de Harlinger dames een thuiswedstrijd tegen koploper Epe om 12.45 uur.