Sport

Dames 1 HMHC overklast Kampen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het was koud afgelopen zondag. Dames 1 speelde tegen rode lantaarndrager Kampen. Maar het publiek was de kou snel vergeten. Dames 1 van de HMHC ging vol in de aanval en overdonderde de gasten duidelijk.

Bodil van Bruggen scoorde heel snel de 1-0 en de 2-0 van uitblinkster Daphne Switynk volgde al snel. Uit een mooie strafcornervariant was het raak. De Harlinger storm ging nog lang niet liggen en uit de volgende strafcorner sloeg Hannamay Tjalsma rechtstreeks hard raak. Nadat op nieuw Daphne en Bodil er 5-0 van hadden gemaakt liep de irritatie hoog op bij Kampen. Men vond de scheidsrechters partijdig. Vreemd, want het krachtsverschil was zo groot en Kampen zo kansloos dat daar geen hulp voor de thuisploeg voor nodig was. Na een korte pauze om te bedaren was het al snel rust.
De spanning was wat van de wedstrijd en alhoewel Harlingen sterker bleef kon Kampen wat terug doen. Maar vrijwel direct was het voor de derde maal Daphne die scoorde en de eindstand van 6-1 op het bord bracht. Keepster Sophie Lenger had in de laatste seconde nog een fabelachtige redding en de sterke verdediging kwam niet verder in de problemen.
Nu er winterstop is gaan de dames de zaal in om in mart de veldcompetitie te hervatten. Oude bekende Margriet Hutting kwam de ploeg versterken en dat was een geslaagde comeback.
Opstelling: Sophie Lenger; Monica Schaafsma, Bente Jongejans, Daphne Switynk, Naomi Ammeraal, Akke van der Laan (Fabienne Klijn), Hannamay Tjalsma, Joyce Heida, Nynke Arends, Britt Jongejans, Bodil van Bruggen (Margriet Hutting).

|Doorsturen

Buienradar



Agenda