Dames 1 HMHC: ondanks verlies een geslaagde dag

Afgelopen zondag stond de ?Super Siunday??op het programma bij de Harlinger mixed hockeyclub. Iedereen had er zin in en het weer was bijzonder zonnig aan het begin van de dag.

Om 10.45 uur gingen de veteranen van start, die werden aangemoedigd door zowel Heren 1 als Dames 1. Zij speelden gelijk. Vervolgens was het de beurt aan de Dames. Het sterke team uit Dronten was gearriveerd. Al snel bleek dat de teams - anders dan in de uitwedstrijd tegen Dronten - erg aan elkaar gewaagd waren. Dronten is een erg sterk team, dus zij scoorden ook het eerste doelpunt. De Harlinger dames wilden zich niet laten kennen en hebben de hele wedstrijd enorm hard gevochten. Met 3-0 achterstand gingen zij de rust in. Toch was er een positieve sfeer tijdens de rust, want er werd geknokt en er werden genoeg kansen gecreëerd door de Harlingers. Helaas ontbrak het engeltje op de schouders van de dames. Ondanks al de aanmoediging van extreem veel publiek wilde het scoren niet lukken. De tegenpartij uit Dronten wist nog driemaal te scoren. Gelukkig werd het Harlinger damesteam toch nog beloond met een mooi doelpunt. Hannamay Tjalsma wist de bal erg mooi naar voren te brengen, waarna Sterre de Ruyter het doelpunt mocht maken en 6-1 was het eindresultaat in het nadeel van de thuisploeg. Dit weerhield de dames er niet van om de Heren 1 naar een gelijkstand te schreeuwen. Met een knallend feest werd de ‘Super Sunday’ afgesloten.