Sport

Dames 1 gaat met drie punten naar huis

Door Jeroen Pietersma
Zondagmiddag speelde Harlinger Dames 1 een wedstrijd in Hoogeveen. De vorige keer wonnen de Dames thuis met 11-0 tegen de Hoogeveense dames. De wedstrijden daarna begon Hoogeveen steeds beter te spelen, dus de Harlinger Dames wisten niet meer wat ze van de thuisploeg konden verwachten. In de voorbespreking werd gesproken over het eigen spel en niet dat van de tegenstander. Deze wedstrijd zou in het teken moeten staan van balbezit. Bij het inspelen bleek al snel dat het veld in Hoogeveen erg traag was. De dames zouden dus harde ballen moeten geven om het baltempo hoog te houden.

Na het startsignaal bleek al snel dat dit een moeilijke klus was. Toch bleven de Harlingers voor de bal gaan en dit resulteerde al heel snel in het eerste doelpunt uit een rebound door een harde slag van Hester Arends. Dit gaf de Dames wat meer zelfvertrouwen en al snel werden er veel mooie aanvallen opgezet. Dit lukte vooral goed aan de rechterkant waar Marije Doeksen en Orren Smeding regelmatig de achterlijn wisten te behalen. Verdedigend gezien stonden de Harlinger dames erg sterk. De achterhoede van Hoogeveen raakte al lichtelijk geïrriteerd, omdat ze de bal maar niet onder konden brengen bij hun medespelers. Dit resulteerde in het tweede doelpunt van Jeanine Teuben. Met 2-0 gingen de Harlingers de rust in.

In het begin van de tweede helft gingen de Harlinger Dames iets te veel duels aan. Toen de coach hen hierop wees, ging het spel weer lopen. De dames maakten mooie combinaties en konden elkaar goed vinden. Op de momenten dat Hoogeveen wel dreigde door te breken, onderschepte de sterke achterhoede van Harlingen gelijk de bal. Laatste vrouw, Bente Jongejans, deed dit vaak en wist de bal onder te brengen bij Akkefien de Jong die een strafcorner creëerde. Het was Orren Smeding die hieruit scoorde. Niet veel later had zij ook een mooi één-tweetje met Joyce Heida, die het vierde doelpunt scoorde. Net voor het einde van de wedstrijd maakte Hannah-Veerle Touwslager een mooie beweging door de keepster van Hoogeveen uit haar lijn te halen. Met 5-0 gingen de dames weer richting Harlingen.

Aankomende vrijdagavond spelen de Harlinger dames een inhaalwedstrijd om 19.30 uur in Harlingen tegen Lemmer. Dit is tevens de laatste wedstrijd voor de winterstop, waarin een groot aantal dames de zaal in gaan.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda