Sport

Dames 1 begint spetterend aan het zaalseizoen

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zondag was Dames 1 de hele dag onder de pannen voor hun eerste zaalwedstrijden. De dames hadden er erg veel zin in, maar hadden nog geen ??n keer met het volledige team getraind.

De eerste wedstrijd speelden ze tegen Hondsrug. De dames moesten er erg inkomen, maar pakten gelijk een voorsprong. Harlingen begon steeds beter te spelen en kreeg steeds meer door hoe het tactische spelletje van het zaalhockey werkt. Er was gelijk een klik met zaalcoach Rudolf Onnes en hij wist de dames de juiste richting in te sturen. De voorsprong hielden ze daardoor gedurende de hele wedstrijd vast, maar Hondsrug wist goed gebruik te maken van slordige foutjes van Harlingen. De eindstand werd 5-3 voor de Harlinger Dames.

De dames moesten voor de volgende wedstrijd zo’n anderhalf uur wachten en konden in tussentijd hun volgende tegenstander bekijken. Tegenstander Roden, die op het veld een hogere klasse spelen, wonnen met 9-1 van Emmen. Harlingen wist dus dat het een pittige partij ging worden.
Al gelijk na het startsignaal bleek dat Harlingen gewaagd was aan Roden. Ze speelden nog strakker in het systeem dan ze tegen Hondsrug lieten zien. Er werd mooi overgespeeld en veel bijna alle ballen werden voor de Harlinger cirkel al afgepakt. Het was een spannende pot die eindigde in een 2-2 gelijkspel.
De Harlinger Dames spelen 8 januari hun volgende wedstrijden in Zuidlaren tegen Eemsmond en Emmen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda