Sport

D & G airco service squash competitie weer van start gegaan

Door Jeroen Pietersma

Simon Bambach – Maurice Chevallier
Simon was dit jaar ook weer van de partij en wilde gelijk al even zijn visitekaartje afgeven. Beiden gingen dan ook vol er tegen aan en wisten ook goed te scoren. Ze waren aan elkaar gewaagd en het was dan ook lang onzeker wie de game kon pakken. Simon wist de game op zijn naam te zetten met 11-8. Ook de tweede game ging nagenoeg gelijk op en we zagen dan ook weer messcherpe rally’s maar ook deze was weer net voor Simon met 11-9. En dan nog een game en de buit is binnen. Maurice maakt nu veel fouten en dan kun je geen druk opbouwen de winst ging dan ook nu weer naar Simon met 11-3 en in sets met 3-0.

Maurice Chevallier – Bas Koudenburg
Maurice kent ook Bas zijn spel en ging dan ook super geconcentreerd het spel in. Ze gaven elkaar goed partij en moesten scherp spelen. Maar het was Maurice die het spel bleef controleren en won de game met 11-7. Ook in de tweede game bleef Maurice het spel goed verdelen en pakte hij weer de winst met 11-6. Ook in de derde game bleef Bas knokken voor ieder punt, maar hij kon Maurice niet onder druk zetten. Maurice won dan ook de laatste game met 11-7 en in sets met 3-0.

Leon Bambach – Peter Borgmann
Leon is duidelijk gegroeid in zijn spel en liet een goed verdeeld spel zien en dan moet je tegenstander flink lopen. De eerste game was voor Leon met 11-7. Peter counterde direct en ging als een speer hij pakte in rap tempo de punten. Leon had hier even geen antwoord op en bleef lopen. Peter hield het voordeel vast en won de game met 11-4. De derde game wist Leon het voordeel weer aan zijn kant te houden en trok de game langzaam naar zich toe hij won met 11-7. En ook in de vierde game hield hij het spel onder controle en wat Peter ook probeerde hij kwam niet meer dichterbij. Leon won ook de laatste game met 11-7 en in sets met 3-1.

Martijn Middel – Menno Mensonides
Beiden gingen voortvarend van start en liepen op iedere bal en wisten goed te scoren. Het was Martijn die de eerste game kon pakken met 11-7. In de tweede game wist Martijn de druk nog wat op te voeren en liet hij Menno flink lopen. En dan pak je de punten hij won met 11-5. Martijn wist ook in de derde game de scherpte goed vast te houden en ging het spel steeds strakker spelen. Menno probeerde het nog wel maar Martijn pakte de punten en won met 11-4 en in sets met 3-0.

Bas Koudenburg – Sjors Wierstra
Ook nu ging Bas er weer helemaal voor en moest even wennen aan het enorme loopvermogen van Sjors die op alle ballen liep. En daardoor pak je ook altijd meer punten dan je denkt. De game was voor Bas met 11-7. Ook in de tweede game hield Bas het spel goed onder controle en pakte ook weer de winst met 11-5. Sjors bleef gaan voor iedere bal en dan loop je echt het vuur uit je sloffen. Maar het was weer Bas die de winst wist te pakken met 11-5 en in sets met 3-0 en ook voor Sjors een leerzaam moment dat ook de rust in het spel voordeel gaat geven.

Erik Menks – Martin v.d. Ploeg
Dit beloofde weer een titanenstrijd te worden ze hadden elkaar lange tijd niet gezien op de squashbaan, maar ze waren er klaar voor. Het ging dan ook gelijk volop en beiden wisten verrassend te scoren met zowel boost ballen als de snoeiharde ballen vlak boven de tin. Dit zijn nog steeds de favoriete ballen van Martin en ook Erik weet zijn verrassende ballen hier tegenover te zetten. De eerste game was na veel strijd voor Erik met 11-7. Ook in de tweede game bleef het een mooi gelijk opgaande wedstrijd en kon het beide kanten op. Maar ook deze game wist Erik weer op zijn naam te schrijven met 11-7. In de derde game gingen beide helemaal los en werden alle variaties in de strijd gegooid. Het was lang onduidelijk wie de game zou pakken, maar ook nu pakte Erik weer de winst met 11-8 en in sets met 3-0 maar ook zeker voor Martin een mooie wedstrijd met zeker kansen in de tweede ronde.

Menno Mensonides – Sjors Wierstra
Het ging gelijk volop en dan zie je ook mooie rally’s en met name Sjors loopt op ieder bal en pakt dan ook vaak nog een punt. Maar ook Menno laat ook geen bal lopen dus waren er veel acties op het scherpst van de snede. Het was lang onduidelijk wie de eerste game zou pakken en dat liet de game stand ook wel zien. Want na vele spannende rally’s wist Sjors de eerste game te pakken met 17-15. In de tweede game had Menno de controle weer terug en trok de game naar zich toe en won met 11-4. In de derde game kwam ook Sjors weer in zijn spel en ging het weer meer gelijk op. Ook nu was de game weer voor Menno met 11-7. En dan nog een game en de buit is binnen. Ook Sjors zag de bui hangen en ging nu helemaal voor iedere bal. Het ging nu nagenoeg gelijk op en dan zie je wel mooie rally’s en op een gegeven moment stond het 9-9. En toen wist Sjors een klein voordeel uit te buiten en won met 11-9. En dan staat het weer gelijk en is het erop of eronder. Beiden gingen voor de winst en we zagen dan ook weer flitsende rally’s waarin het beste spel naar boven komt. Het was spannend tot het laatste moment. Op de stand 8-8 was het Menno die met tweemaal een sterk service de winst kon pakken met 11-8 en in sets met 3-2 maar zeker ook een mooie partij voor Sjors en met iets meer rust in het spel gaat het steeds makkelijker.

Michel v.d. Ploeg – Peter Borgmann
Michel hield het spel goed in de hand en liet Peter flink lopen maar die kon toch wel verrassend scoren. Michel won met 11-4. In de tweede game ging het mooi gelijk op, maar Peter bleef lopen op de fraaie lobballen van Michel. Ook nu was het weer Michel die de game kon pakken met 11-8. In de laatste game kwam Peter niet meer in zijn spel en bleef Michel het spel dirigeren en won met 11-2 en in sets met 3-0.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda