Voetbal

Champagne, rozen en mooie woorden op nieuwjaarsreceptie fc Harli

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Een druk bezochte nieuwjaarsreceptie zaterdagmiddag van Fusie Club Harlingen in de kantine aan de Vierkantsdijk. Charmante dames van het actieteam heetten alle bezoekers welkom met een glaasje champagne.

Door Ubbo Posthuma

In zijn nieuwjaarsrede heette voorzitter Willem Jan Kimp iedereen hartelijk welkom op deze eerste nieuwjaarbijeenkomst van de fusieclub. Een bijzonder woord van welkom aan wethouders Harry Boon en Hein Kuiken, die namens de gemeente Harlingen aanwezig waren. Ook een welkom aan velen uit de gemeentelijke politiek en de heer Rustebiel, oud-voorzitter van de vv Harlingen. Kimp wenste iedereen een heel gelukkig 2015 en blikte nog even terug op vorig jaar, toen op 27 juni de oude besturen van rkvv Robur en vv Harlingen hun handtekening zetten voor het opheffen van beide clubs. Dit was tevens de datum dat de nieuwe club fc Harlingen werd opgericht. “Vanaf deze tijd werd van ons als bestuur verwacht, dat we vol goede moed aan het werk gingen en ik kan jullie zeggen dat gingen we”, zei de voorzitter. “Terugkijkend op het eerste half jaar van de nieuwe club hebben we toch heel wat bereikt met z’n allen. Een mooi nieuw kunstgrasveld, verbouwing van de kantine en een nieuwe ingang met parkeerplaatsen.”

Steun
De voorzitter is heel tevreden over het samengaan van beide verenigingen. “In korte tijd hebben we toch twee clubs met verschillende culturen samen weten te brengen. Waar nu niet meer wordt gepraat in termen van rkvv Robur en vv Harlingen, maar als nieuwe club fc Harlingen. Hier hoopten we wel op, maar zeker niet zo snel verwacht.”
Kimp vertelde dat hij deze saamhorigheid zelf had ervaren tijdens de weken van de jaarvergadering, waar hij zich kandidaat had gesteld als voorzitter. “De mensen waren zo positief en gaven mij zo’n fantastisch warm en welkom gevoel. Daar wil ik iedereen dan ook ontzettend voor bedanken. Ook het hoofdbestuur, Jan, Syb, Werry, Wessel, Arjan, Angela, Folly, Erik en ja zoals ze hem ook wel noemen mijn schaduw René. Zonder jullie onvoorwaardelijke steun had ik deze uitdaging niet aangegaan, maar ik kan alleen maar zeggen: we gaan er een fantastisch jaar van maken.”
Kimp noemde het jammer dat MA1 gestopt is en toonde zich verheugd over het kampioenschap van VR2. Proficiat voor de dames en leider Jan Scheffer. Ook E1 is kampioen geworden, waarvoor hulde. Er zijn volgens de voorzitter meer teams die er heel goed voor staan.

Tribune
Er staat veel op stapel voor 2015. Komende week wordt er verder gebouwd aan de kleedaccommodatie. Kimp toonde zich met zijn bestuursleden erg trots op het resultaat dat neergezet wordt door Aalders timmerwerken en de andere bedrijven. “De meeste bedrijven die hier aan het werk zijn laten ook hier hun clubhart spreken, ze doen toch allemaal meer dan dat ze hoeven te doen. Ook zal er dit jaar hopelijk een tribune gerealiseerd worden. Als dit alles klaar is hebben we een prachtig complex aan de Vierkantsdijk met fantastische accommodaties, waar we met z’n allen verder kunnen werken aan het realiseren van een prachtige club.”

Vorig jaar ging de voetbalacademie van start, met initiatiefnemer hoofdtrainer Jaap de Jong. Voorzitter Kimp: “Wij waren als club diep onder de indruk van wat Jaap hier even in korte tijd heeft neergezet. Mede door de hulp van vele vrijwilligers, was dit een ongekend succes, dat zeker in 2015 een vervolg krijgt. Zesendertig kinderen gaan op de vrijdagavond de vervolgcursus doen. Op zondagmorgen start er een nieuwe groep van vierendertig kinderen. Heel veel complimenten dan ook aan Jaap en de vrijwilligers voor deze succesvolle voetbalacademie. Het bracht niet alleen enthousiaste kinderen die een heleboel geleerd hebben, het geeft ook een enorme binding voor de club. Immers de kinderen willen hun trainer ook bij het eerste elftal op zondagmiddag zien schitteren.”
Vervolgens werd een gezamenlijke toast uitgebracht. Voorzitter Willem Jan Kimp liet weten als bestuur te hopen op een sportief 2015, met respect en begrip voor elkaar.

Kampioen
Alvorens de livemuziek de avond verder zou opvrolijken, nog even het woord aan clubicoon Age Tichelaar. Hij wenste iedereen een gezond en sportief jaar toe, met tevens veel respect voor de scheids- en grensrechters. “Zij staan er voor jullie, zonder hen geen voetbal”, aldus Age. Als laatste spreker Kees Leijen, leider van het vijfde elftal. Hij riep al zijn spelers naar voren en liet de zaal trots weten dat alle wedstrijden tot nu toe gewonnen werden. “We zijn nog geen kampioen, maar we worden het wel”, benadrukte Kees enthousiast en toverde voor alle spelers een roos uit een ‘pot’. Een sympathiek gebaar van deze inmiddels rasechte fc Harlinger. En toen kon het feest beginnen en gingen de beentjes van de vloer. Dit op de muziek van de band ‘Op Sien Plaats’, met de gebroeders Evert (basgitaar), Ronnie (gitaar) en Willem van der Plaats op drums.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda