Cascomontage/VVH heren 1 kan geen vuist maken in Hattem

Na een aantal soms onnodig nederlagen in de tweede divisie werd het voor de Harlingers weer een keer tijd orde op zaken te stellen. Er werd met een selectie van tien mannen afgereisd naar Hattem om het op te gaan nemen tegen de nummer twee van de competitie HVV. Na een aantal weken van blessureleed lijkt het erop dat de spelers van VVH weer fitter aan het worden zijn. Toch kampten Marnik Agema, Sjoerd Tekstra en Meindert Paul Kwast met kleine blessures. Ook diagonaalaanvaller Reinier Kwast wordt hier erg gemist. Niet alleen als aanvaller, maar ook als leider en gangmaker in het veld bij de Harlingers.

Jan Kamminga stuurde de volgende mensen de eerste set het veld in: Marnik Agema en Koen Sikkema als buitenaanvallers, Stefan de Jong en Ignarts Bakkers als middenaanvallers, Johannes Bult als spelverdeler, Meindert Paul Kwast als diagonaal en Hedzer Wiersma als libero. Rik Sijtsma, Sjoerd Tekstra en Ewout Schat begonnen op de reservebank.

De eerste set ging van start en je kon zien dat beide ploegen elkaars sterktes en zwaktes aan het aftasten waren. Het zorgde ervoor dat de beide ploegen tot een stand van 8-8 gelijk opgingen. Echter hadden de Skutsjeboys meer moeite de sideouts te kunnen scoren. VVH was op verschillende vlakken onnauwkeurig, waardoor de Hattemmers een voorsprong konden pakken en uitliepen naar 21-14. Helaas kwam de inhaalrace te laat op gang, waardoor de thuisploeg de eerste set naar zich toehaalde met 25-20 als eindstand.
De tweede set ging VVH feller van start. Dit resulteerde in een voorsprong van vier punten, welke kon worden vastgehouden tot een stand van 8-12. Niet alleen qua spel, maar ook een brutale uitstraling werd er gespeeld. In deze fase was er even een glimp te zien van het team dat de eerste helft van de competitie zoveel wedstrijden winnend wist af te sluiten. Echter had HVV hierop wel weer een antwoord. Hun linkshandige diagonaal kon moeilijk door de blokkering en verdediging worden afgestopt. Hierdoor kropen de Hattemers langszij en namen het heft weer in handen. Rik Sijtsma kwam in de ploeg voor Marnik Agema, om zo het tij nog te kunnen keren, maar helaas werd ook deze set met 25-20 in het voordeel van de ervaren thuisploeg beslist.
De derde set startte VVH in dezelfde opstelling en had goed vertrouwen dat het de wedstrijd alsnog kon gaan kantelen. Echter werd dit vertrouwen al snel te niet gedaan. VVH kon moeilijk tot scoren komen en was niet bij krachte om HVV in moeilijkheden te brengen. De service bij de Harlingers was te zwak waardoor de spelverdeler van Hattem elke aanvaller met het grootste gemak kon bedienen. Johannes Bult daarentegen had door de geleverde passing de grootste moeite de scorende aanvallers te kunnen vinden. Alleen Stefan de Jong was erg trefzeker en haalde hiermee een hoog rendement. Bij een stand van 12-6 in het voordeel van HVV werd Rik Sijtsma in de ploeg gebracht voor Meindert Paul Kwast. Dit had zeker effect want Rik wist te scoren via slim geslagen ballen en zijn floatservice. VVH kroop dichtbij maar kon niet voorkomen dat ook de derde set verloren ging met 25-20.
De vierde set begon zoals de derde was geëindigd. Het spel was onnauwkeurig en daardoor kon het spel niet worden uitgevoerd zoals de Skutsjeboys het in gedachten hadden. Ewout Schat kwam na enkele gespeelde punten al in voor Johannes Bult. Ewout zorgde wel voor een andere dynamiek en andere keuzes om de blokkering op het verkeerde been te zetten. Helaas kon VVH ook deze set niet pakken.

Over de hele wedstrijd genomen was positief dat Rik Sijtsma en Stefan de Jong een prima wedstrijd speelden. Echter ontbreekt het VVH aan spelers die de ervaring hebben om de ploeg er op beslissende momenten doorheen te slepen. Daarnaast zal het Jan Kamminga duidelijk zijn waar de komende week op getraind moet gaan worden. Komende zaterdag (11 februari) spelen de mannen weer thuis. Om 19.00 uur treden de mannen van Lycurgus als tegenstander aan.