Sport

Casco Montage/VVH te slordig tegen Veracles

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd voor VVH heren 1 op het programma tegen het Groninger Veracles. Het werd geen wedstrijd om over naar huis te schrijven voor de Harlinger ploeg. Met geblesseerden Johannes Bult en Reinier Kwast afwezig in de wedstrijdselectie, kwam er een opstelling met Ewout Schat, Koen Sikkema, Marnik Agema, Meindert Paul Kwast, Ignarts Bakker, Stefan de Jong en Hedzer Wiersma uit de hoge hoed. Sjoerd Tekstra, Alle Taco Schat en Rik Sijtsma begonnen aan de kant.

Het werd een wedstrijd met veel ups en downs voor ‘De Skûtsjeboys’. Helaas waren de downs vaak dieper dan de ups, waardoor de bezoekers het spel konden bepalen. VVH was vaak niet bij machte om de side-out te scoren, waardoor Veracles in de stand wegliep. Tel daar een slordige blokkering en een te veel aan persoonlijke fouten bij op en het was duidelijk dat de wedstrijd niet winnend kon worden afgesloten.

De Harlinger ploeg bleef veelvuldig wissels toepassen, maar het hielp niet om ervoor te zorgen dat de overhand gekregen werd in het spel. Er ging simpelweg te veel fout. Hedzer en Meindert Paul hadden de passing goed staan, terwijl ook Ewout en Rik een solide wedstrijd speelden maar te veel anderen gaven op de belangrijke momenten niet thuis waardoor zelfs geen set gepakt werd deze dag.

VVH is inmiddels naar de achtste plek gezakt op de ranglijst en speelt de komende weken alleen nog tegen directe concurrenten. Stuk voor stuk zullen dit zeer belangrijke wedstrijden zijn, waarin de ploeg met het mes tussen de tanden zal moeten spelen om niet onder de degradatiestreep, plek tien, te eindigen.

Aanstaande zaterdag zal naar Hardenberg afgereisd worden om het tegen hekkensluiter Captains Kangeroes te spelen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda