Casco Montage/VVH heren 1 pakt volle buit tegen hekkensluiter

Afgelopen zaterdag vertrok het eerste herenteam van VVH al vroeg naar Groningen, want om 13.00 uur stond daar de wedstrijd tegen Lycurgus heren 3 op het programma. Dit team staat op de laatste plek in de competitie, dus was de inzet voor de Harlingers om met een zo ruim mogelijk verschil te winnen.

VVH begon de eerste set met Johannes Bult, Ignarts Bakker, Reinier Kwast, Koen Sikkema, Marnik Agema en Stefan de Jong binnen de lijnen. Verder was Hedzer Wiersma de libero, begonnen Rik Sijtsma, Sjoerd Tekstra en Ewout Schat als bankspelers en hield Jan Kamminga Meindert Paul Kwast uit voorzorg aan de kant. De Harlingers begonnen zwak aan de wedstrijd. De passing was in orde, maar aanvallend misten de mannen de nodige kansen. De tegenstander ontbeerde, op ex-eredivisiespeler Peter Barla na, echter het volleybalniveau om hier van te profiteren. De slordigheid in het Harlinger spel bleef gedurende de rest van de set, maar eenmaal boven de twintig puntengrens toonde VVH meer vechtlust en scoorden ze vaak slim. Hierdoor ging de set met 20-25 naar de bezoekers.

In set twee en drie zette het spel van de eerste set zich door. VVH bleef het lastig hebben om haar niveau te halen tegen een tegenstander die zelf weinig bracht qua tempo, aanvalskracht of servedruk. De harde klappen van Lycurgiaan Peter Barla kwamen daar nog eens bij, waardoor het tot het einde spannend bleef. Sjoerd en Rik betraden het veld nog gedurende de sets en waren met name serverend verdienstelijk. Uiteindelijk waren het enkele oplevingen aan Harlinger kant (serveseries van Ignarts en Johannes en enkele mooie aanvallen van Marnik en Koen) die beide sets in VVH haar voordeel beslisten.

In set vier bracht Jan, Ewout binnen de lijnen op de plek van Johannes en dit bleek een prima zet. Lycurgus, dat moe was gestreden, hadden moeite om zich aan te passen aan de keuzes qua set-ups bij de Harlingers en al snel stond een Harlinger voorsprong op het scorebord dat niet meer goed te maken was door de thuisploeg. Eindstand set vier: 14-25.

Geen hoogstaande wedstrijd van de Harlingers, maar dat alle punten mee naar huis werden genomen was het voornaamste. Qua spel was ook positief te noemen dat de Harlinger servepass weer ijzersterk was en dat het speltempo wat Johannes in het spel bracht vaak te veel werd voor de tegenstanders.

Komende zaterdag komt het team dat op de tweede plek op de ranglijst staat op bezoek in Harlingen: Lycurgus heren 2. Dit team staat slecht één puntje boven de Skûtsjeboys dus de tweede plek is daadwerkelijk de inzet van de wedstrijd. Wie had dat verwacht het voorgaande seizoen. De wedstrijd begint om 19.00 uur.