Casco Montage/VVH heren 1 eindigt seizoen op de zevende plek

Afgelopen zaterdag moest het eerste herenteam van VVH al vroeg afreizen naar Zuidlaren. Om 13.00 uur stond hier de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma tegen Ritola. Omdat beide teams bij verlies nog moesten vrezen voor promotie-degradatiewedstrijden, was het een belangrijke, beladen wedstrijd.

In set één begon VVH met Johannes Bult, Ignarts Bakker, Sjoerd Tekstra, Hedzer Wiersma, Rik Sijtsma en Koen Sikkema binnen de lijnen. Meindert Paul Kwast was de libero en naast coach Reinier Kwast begonnen Marnik Agema, Ewout Schat en Stefan de Jong als wissels. Door een fout in de opstelling bij de Harlingers was het van meet af aan onrustig. Na een Harlinger time-out op een 8-2 achterstand, kwam VVH wat beter in het spel, maar kon niet voorkomen dat Ritola de eerste set pakte (25-20).

In set twee kwam Ewout op de plek van Johannes en verder ging het team ongewijzigd van start. Deze set liep het een stuk beter bij de Harlingers. De servedruk van de Harlingers was hoog en Sjoerd en Koen stonden uitstekend te blokkeren. De thuisploeg daarentegen maakte een teveel aan serve- en aanvalsfouten. Binnen no-time was de set binnengespeeld door het vlaggenschip van VVH met 25-12.

De ruime winst van de tweede set gaf De Skûtsjeboys het nodige vertrouwen. Marnik en Stefan kwamen binnen de lijnen, maar het spelbeeld bleef eigenlijk nagenoeg gelijk. VVH was aanvallend met name succesvol via de buitenkanten en wist daar tegenover ook vaak een sluitende blokkering neer te zetten, waardoor de aanvallen van Ritola vaak verdedigd konden worden. Een zeven punten voorsprong werd gecreëerd (6-15), maar deze werd in deel twee van de set weer ingeleverd. De thuisploeg leverde veel servedruk, waardoor VVH niet aanvallend er doorheen kwam. Hedzer kwam weer binnen de lijnen om de passing te versteviger en met veel kunst in vliegwerk was het tóch VVH die de set wist binnen te slepen (22-25).

In set vier kwam Johannes terug binnen de lijnen en moest VVH ook een noodwissel toepassen. Meindert Paul was door z’n knie gegaan einde vorige set; Hedzer nam daarom de libero positie weer voor zijn rekening. Ondanks deze tegenvaller was VVH super gemotiveerd om de winst in de wedstrijd te pakken. Dit bleek ook uit het spel dat vertoond werd. De servepass van Rik en Hedzer was uitstekend en via mooi uitgespeelde aanvalscombinaties stoomde VVH de set snel door. De servedruk van Johannes, Stefan en Rik maakte dat de Harlingers een ruime voorsprong namen (11-19). Halverwege de set kwam Ewout er op de buitenaanval nog in en op 18-24 was hij degene die door een aanval via de blokkering de wedstrijdwinst binnensloeg.

Door deze laatste wedstrijd te winnen met 1-3, eindigt VVH op een nette zevende plek op de ranglijst. Hierdoor mag het team zich de komende vier maanden gaan voorbereiden op weer een seizoen op landelijk niveau in de Tweede divisie. Op dit moment zijn er nog gesprekken gaande met een nieuwe trainer/coach voor komend seizoen en is de club aan het kijken of er nog versterking van elders aangetrokken kan/moet worden. Zodra hier meer over bekend is, zal hierover worden bericht.