Casco Montage/VVH heren 1 blijft uitstekend presteren

Afgelopen vrijdag stond voor de Harlinger ploeg van trainer/coach Jan Kamminga een uitwedstrijd op het programma in Zwolle. De tegenstander was een goede bekende van het team: medepromovendus CSV. Vorig jaar werd met dit team op het kampioenschap in de derde divisie gestreden en de inzet van deze wedstrijd was het behoudt van een goede plek in de top van de klasse.

Voor de Harlingers mochten de volgende spelers starten: Johannes Bult, Reinier Kwast, Marnik Agema, Koen Sikkema, Ignarts Bakker en Stefan de Jong. Hedzer Wiersma was weer de libero, Ewout Schat, Rik Sijtsma en Sjoerd Tekstra begonnen aan de kant. Vanaf het begin was VVH sterker dan de thuisploeg. De Harlinger passing was goed en in de serve werden de Zwollenaren goed onder druk gezet. Aanvallend was het van Harlinger zijde nog iets te voorzichtig, maar gelukkig maakte de thuisploeg voldoende fouten zodat VVH grip hield op de score. Na serveseries van Ignarts, Koen en Rik (die gedurende de wedstrijd vaak werd ingewisseld om te serveren) en goed aanvallend werk van Reinier, ging de set met 20-25 naar VVH.

De tweede set was het wederom VVH die het betere van het spel had. Aanvallend begon het bij Koen en Marnik ook meer te lopen, waardoor de side-out vaak direct kon worden teruggehaald. Gedurende de set werd CSV met name in de rally’s iets beter: de blokkering kon vaker gezet worden en de buitenaanvallers begonnen meer punten te scoren. Eenmaal boven de twintig was VVH echter weer sterker. Rik scoorde wederom servepunten en CSV maakte onnodige aanvalsfouten, waardoor ook set twee naar de Skûtsjeboys ging.

In set drie begon CSV goed, maar VVH nam het beste van het spel over na een sterke serveserie van Marnik. Hij begon te serveren op 5-3, en bracht de Harlingers naar een 6-11 voorsprong. Hierna slopen er nogal wat fouten in het spel van VVH. Onnodige aanvalsfouten werden gemaakt en in de servepass kwam de ploeg onder zware druk te staan. Sjoerd en Rik kwamen binnen de lijnen en Jan nam zijn beide time-outs, maar CSV behield het initiatief. Na een drietal onnodige Harlinger fouten (twee in de aanval en een ketser in de serve-pass) ging de set naar de thuisploeg (25-22).

Dat CSV de derde set won, maakte dat ze met veel enthousiasme aan set vier begonnen. De enige manier om de thuisploeg weer stil te krijgen, was door weer het betere van het spel op te pakken. Dit lukte de Harlingers, met name door weer meer servedruk te produceren. Ook Reinier en Marnik kwamen weer makkelijker tot scoren, doordat Hedzer en Koen de passerij weer beter wisten te verzorgen. Ook Ignarts kwam en aantal keren hard tot scoren, terwijl CSV vele onnodige fouten maakte. Blokkerend pakte VVH verder enkele prachtige punten. Eigenlijk was het van Harlinger zijde een zeer nette, constante set, waarin ze zichzelf terecht beloonden met de setwinst (19-25).

Hiermee was de zesde Harlinger overwinning op rij alweer een feit, waardoor ze in de top van de divisie mee blijven doen. Het begint beter en beter te lopen bij de vlaggenschip van de VVH en je kunt in het spel terug zien dat de concurrentiestrijd op de trainingen de ploeg sterker maakt. Komend weekend is het team vrij, maar op 3 december staat de uitwedstrijd tegen het Groninger Veracles op het programma.