Voetbal

Brazili? en Engeland weekwinnaar wintercompetitie Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Eindelijk was het weer zover! Na drie weken geen voetbal mochten de jongste talenten van Zeerobben weer los in de Waddenhal. De jeugd had er weer erg veel zin?in. Het is?mooi om deze talentjes altijd zo enthousiast en met veel plezier en strijd ?te zien voetballen?in de zaal. Ook deze week konden de Waddenrobkes weer een nieuw gezicht verwelkomen. Tim Hopman?komt team Kroati? versterken.

Ronde 1
Team Ierland met de prachtige groene shirts boekte een knappe overwinning op Argentinië. Een mooie opsteker voor Lanvin, Colin, Hessel en Sil die hiermee de eerste overwinning in de zaal boekten. De Topper Brazilië - Spanje eindigde in een knappe 2-1 overwinning voor Brazilië. Nederland won van onze zuiderburen met 3-1.
 
Ronde 2
De clash tussen de twee koplopers van het klassement, Kroatië en Nederland, werd nipt gewonnen door Nederland met 0-1. Bondscoach Richard de Hoo was dik tevreden. Hij lijkt met team Nederland een klein gaatje te maken met de concurrentie. Bij de wedstrijd tussen Zweden en Engeland werd niet gescoord en werden de punten gedeeld. En opnieuw wisten de Brazilianen te winnen. De Zuid-Amerikaanse derby tegen Uruguay werd gewonnen met 1-0.
 
Ronde 3
Interimcoach Frank Zijlstra had team Uruguay een oppeppende speech gegeven na het verlies tegen Brazilië en dat heeft geholpen: er werd gewonnen van team Ierland met 2-1. Ook België en Argentinië wisten nu wel te winnen. België won van Zweden met 2-1 en Argentinië won van Spanje met 3-2.
 
Ronde 4
Kroatië was nog wat aangeslagen van het verlies tegen Nederland en kon geen vuist maken tegen Engeland. De Britten wonnen met 4-0. Spanje won haar laatste wedstrijd. De Belgen werden met 2-0 verslagen. Coach Stephan Gaasbeek die de hele week werkzaam was op Terschelling was direct vanaf de boot naar de Waddenhal gegaan om z’n team te coachen. Argentinië wist de opmars van Brazilië te stuiten door ze knap op 1-1 te houden. Brazilië stond nog wel voor maar Mark Zijlstra maakte knap gelijk en daar bleef het bij.
 
Ronde5
Er was werk aan de winkel voor bondscoach Michael Hoestra. Team Kroatië had nog geen punt gehaald deze donderdag. Tim, Roy, Bauke en Mike werden met een nieuwe tactiek het veld ingestuurd tegen Uruguay en dit wierp z’n vruchten af. Er werd gewonnen van Uruguay met 1-0. Engeland zette de stijgende lijn van de dag goed voort en won overtuigend met 5-1 van Ierland. Koploper Nederland ging in de slotfase van de wedstrijd onderuit door een doelpunt van Daimen Kamsma in blessuretijd; 2-1.
 
Doordat Kroatië toch nog in de laatste wedstrijd de winst behaalde hebben alle ploegen deze speelronde een wedstrijd gewonnen. Een prachtig resultaat. Zo zie je dus maar dat iedereen van elkaar kan winnen en het blijft reuze spannend. Engeland en Brazilië zijn weekwinnaars. Beide teams behaalden zeven punten en zo gooien ze het klassement weer helemaal overhoop.
 
De stand

Team, Gespeeld, Punten
1 Nederland 9-22
2 Kroatië 9-19
3 Engeland 9-18
4 Brazilië 9-13
5 Zweden 9-11
6 Argentinië 9-11
7 Spanje 9-10
8 België 9-10
9 Uruguay 9-7
10 Ierland 9-4
 
Aanstaande donderdag alweer de volgende ronde. De Waddenrobkes spelen namelijk elke donderdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur hun wintercompetitie in de Waddenhal. Tijdens de schoolvakanties zijn de kinderen vrij. Begin maart, als de competities op het veld weer van start gaan, gaan de Waddenrobkes weer verder met de landencompetitie in hun eigen stadion op het Oostersportpark. Kinderen die mee willen doen of eens een kijkje willen nemen zijn van harte welkom in de Waddenhal.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda