Sport

Boulegoed succesvol op doubletten kampioenschap

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zondag werd door drie doubletten deelgenomen aan het kampioenschap van de afdeling 01. Hierin spelen alle clubs uit Friesland en de But ?84 uit Steenwijk. Het aantal clubs van de afdeling 01 telt negen verenigingen, allen aangesloten bij de Nederlandse Jeu de Boule Bond.

Alle drie de teams van Boulegoed slaagden erin zich bij de laatste zestien te plaatsen nadat ze alle twee partijen tijdens de voorrondes wisten te winnen. Hierna werd door alle drie teams de kwartfinale bereikt. Frans-Jan Hengst en Gretha Hoekstra troffen het sterke team uit Steenwijk met Coby Zijlstra en Maarten de Maar. Maar meer dan zes punten zat er niet in voor de Steenwijkers het werd een mooie 13-6 overwinning. Voor een plaats in de finale werd er verloren van de latere winnaars Wouter Hoekstra en Martin Bakker.

De andere kwartfinale ging tussen Loc van Lee en Christian Grimberg tegen Klaas de Jong met Gerrit Hiemstra. Loc en Christian speelden jaren voor Le Biberon uit Leeuwarden maar zijn nu lid van Boulegoed. De Leeuwarders begonnen sterk en pakten een 6-0 voorsprong maar na een zeer spannende partij wisten de ouwe Seunen de overwinning te bewerkstelligen met 13-10.
Ook Klaas en Gerrit redden het niet de finale te bereiken want na een 8-0 voorsprong tegen Mark Norder en Rik Moorlag werd er geen punt meer behaald en was de uitslag 13-8.

De finale werd een regelrechte Fanny 13-0 voor Martin en Wouter tegen Mark en Rik.

De strijd om de derde en vierde plaats was van een ander kaliber. Frans-Jan en Gretha begonnen sterk er werden drie mènes op rij gewonnen elke keer één punt dus 3-0, Gerrit en Klaas pakten drie punten in een keer, stand 3-3.
Ja en dan gebeurd het, ze denken wat die mannen kunnen, kunnen wij ook en het staat 6-3. Dan hebben ze de smaak te pakken, weer drie punten en er staat 9-3 op het scorebord. Er lijkt een grote kloof te ontstaan tussen de twee teams van Boulegoed maar Klaas en Gerrit herpakken zich met vier punten en zijn bijna weer bij, 9-7. Dan gaat de partij echt lang duren want van 9-7 tot 11-9 wordt er iedere mène één punt behaald. Hierna drie punten voor Gerrit en Klaas en de vierde had er ook bij gemoeten voor de overwinning en voor het eerst staan ze voor 11-12. Daarna is de partij nog niet uit. De stand wordt 12-12 wat een spanning. Dan de laatste mène een waar alles inzit, carreaux schieten, mooie biberon, missers, Lucky boulles maar het dertiende punt gaat naar Klaas de Jong en Gerrit Hiemstra 13-12. Na anderhalf uur spelen een mooie en dik verdiende derde plaats. Deze partij had eigenlijk gelijkspel moeten zijn, maar ja dertien is uit.

Einduitslag:
1 Martin Bakker - Wouter Hoekstra
2 Mark Norder - Rik Moorlag
3 Klaas de Jong - Gerrit Hiemstra
4 Frans Jan Hengst - Gretha Hoekstra

|Doorsturen

Buienradar



Agenda