Voetbal

Bookmakers zetten Zeerobben op winst

Door Jeroen Pietersma
Op papier een eenvoudig te nemen hindernis, aldus de bookmakers. En toch zal de equipe van trainer Schotanus alle zeilen bij moeten zetten. De voetbalgeschiedenis heeft legio voorbeelden, waar het mis ging, terwijl de kenners al hun geld op de favoriet inzetten. Onderschatting is het woord, wat hier dan van toepassing is. Schotanus zal alle prikken in het werk stellen om deze gevoelens bij zijn spelers weg te halen.

In het begin van de competitie was de 0-3 overwinning in Opeinde op ONT van Zeerobben terecht en gaf de uitslag de juiste verhouding weer in het veld. ONT is in de voorbije jaren regelmatig van de derde naar de tweede klasse en omgekeerd verhuisd. Vorig jaar in de derde klasse B afgetekend kampioen geworden. Maar na vijftien wedstrijden staan de bezoekers van zaterdag met slechts tien punten op de twaalfde plaats, met onder zich Zwaagwesteinde en ’t Fean’58. Het laatste vermeldenswaardige wapenfeit dateert uit 2015, op 5 december werd VVI thuis met 3-0 verslagen.

Zeerobben behaalde vorige week in Surhuisterveen een keurige overwinning. Deze keer ook zonder kaarten en vervelende blessures. Met andere woorden iedereen is weer honderd procent, ook Marcel Visser heeft de trainingen weer hervat. Voor de trainersstaf weer een moeilijke taak om de besten op de juiste plaatsen te posteren.
Broekster Boys mag thuis de handschoen op nemen tegen het wisselvallige CVVO, VEV’67 speelt een uitwedstrijd tegen Nijland en Zuidhorn moet naar Zwaagwesteinde.
We heten de gasten uit Opeinde, Nijega en de Tike van harte welkom op het Oostersportpark. De supporters van de thuisclub zullen weer de verbale en morele steun van het eerste zijn. Zaterdag 20 februari om 14.45 uur Zeerobben-ONT.

Programma in de tweede klasse I:
Zaterdag 20 februari 2016 
Broekster Boys-CVVO
Fean '58 't-Be Quick Dokkum
Hardegarijp-Wâlde De
Heerenveense Boys-VVI
Nijland-VEV '67
Zeerobben-ONT
Zwaagwesteinde-Zuidhorn

|Doorsturen

Buienradar



Agenda