Bomvol Cleem Heegerpark

Van zaterdag 2 tot en met zondag 10 juli was het Cleem Heegerpark van tennisvereniging Harlingen Ready aan de Achlumerdijk toneel van de 32e editie van het Open Tobbendans Punt NL Groep toernooi. De organisatie van het traditionele tennistoernooi, dat sinds jaar en dag bekend staat als het meest gezellige toernooi van de provincie, mocht een recordaantal van 348 deelnemers verwelkomen die in maar liefst 54 verschillende onderdelen om de titels mocht strijden.

In totaal werden er in de diverse categorieën 341 wedstrijden gespeeld tijdens het negen dagen durende toernooi. Op de laatste twee dagen van het toernooi stonden er nog 100 wedstrijden op het programma. Het gros van de deelnemers was afkomstig uit Harlingen, maar ook tennissers m/v uit o.a. Franeker, Leeuwarden, Sneek, Bolsward, Drachten, ‘t Bildt waren naar Harlingen afgereisd. En net als vorig jaar was ook het jeugdige talent Kate Huizenga uit Ierland van de partij. Daar waar zij vorig jaar de finale in de Dames Enkel 5 het onderspit moest delven, wist ze nu de titel in de Dames Enkel 4 te winnen. In de categorie Heren Enkel 2 hadden zich vier tennissers ingeschreven. De partijen in deze categorie trokken veel publiek. De titel ging naar Jetse Jongsma van de Franeker tennisclub die al zijn partijen wist te winnen. Jammer was het dat Alex Grendel vanwege een blessure noodgedwongen moest opgeven. Afgelopen donderdag had hij het talrijke publiek nog weten te vermaken in een partij van hoog niveau tegen Jort de Graaf.

Ook in de andere categorieën werd tennis op het scherpst van de snede gespeeld. Sommige partijen waren in een mum van tijd beslist met 6-0, 6-0, maar ook in tal van partijen kon er pas na een bloedstollend spannende derde set een winnaar worden aangewezen. In de categorie Gemengd Dubbel 7 (35+) waren de meeste inschrijvingen (19 koppels) te noteren. Winnaar werd het als nummer 1 geplaatste koppel Henk Klatter van L.T.V. Lelystad en Riek Nauta van H.T.V. Ten Woude. Ook tal van Harlingers van T.V. Ready vielen in de prijzen op hun thuisbaan. En sommige tennissers wisten zelf in meerdere categorieën te winnen. Zo won Saskia Zuiderhof het goud bij de Dames Dubbel 4 en bij de Dames Dubbel 5. Ook Jilke Alkema pakte twee keer de hoofdprijs. Hij flikte dat kunstje bij de Heren Dubbel 4 en Heren Dubbel 5. En datzelfde deed ook Harrit Kingma. Hij wist titels te bemachtigen in de Heren Dubbel 8 en Heren Enkel 8.
Voor wat betreft de weersomstandigheden was er weinig reden tot klagen. Alleen afgelopen zaterdagmiddag, toen een recordaantal van 70 wedstrijden op het programma stond, werd een beroep gedaan op het improvisatievermogen van de organisatie. Een niet voorspeld regenfront trok ’s middags over het noorden van het land waardoor de banen op het Cleem Heegerpark tijdelijk onbespeelbaar bleken. De Franeker tennisvereniging stelde een aantal banen beschikbaar waardoor de die middag geprogrammeerde wedstrijden daar konden worden gespeeld. Aan het begin van de avond kon er weer in Harlingen worden gespeeld en zondag was er, voor wat betreft het weer, geen vuiltje aan de lucht en konden de laatste finales onder ideale omstandigheden worden gespeeld. Zondagavond werden de winnaars van de 30 verschillende onderdelen gehuldigd. Meer weten? Kijk op www.tvready.nl en www.tobbedans.com.