Sport

Boeiende slotavond Excelsior

Door Jeroen Pietersma
Dinsdag was voor de leden van Excelsior de laatste competitieronde. Tijdens deze avond waren er een aantal boeiende partijen. In de A-groep stonden twee partijen op het programma.

Elle van Keimpema kruiste de degens met Pieter Hijlkema. Deze partij deed de nodige stof opwaaien omdat Pieter sterker stond en dam haalde, waardoor Elle een hopeloze stand op het bord had. Een Houdini-act zorgde er echter voor dat de Sexbierumer tóch nog met de eer streek. Hij offerde een schijf en Pieter zette met deze slag zijn eigen dam muurvast op de lange lijn en moest capituleren. 

Ook de partij tussen Koop de Vries en Johan Beuker was gedenkwaardig. Lange tijd leken beide heren op een puntendeling af te stevenen, maar in het eindspel schoof Koop te snel en miste hierdoor de remise, waardoor Johan zonder puntverlies clubkampioen werd.
De partijen in de B-groep waren al gespeeld, zodat de overige aanwezigen een partij in de verrassingscompetitie speelden. Klaas van Keimpema had weinig moeite en won redelijk eenvoudig van Joop Huizenga. Dick Bekkema was een maatje te groot voor Rinze Postma. Nico Poelsma speelde een prima partij en zorgde voor de grootste verrassing door Marco Bekema op een verdiende remise te trakteren. De partij tussen Kor Vrieswijk en Pieter Hijlkema zal later als inhaalwedstrijd worden gespeeld.

De stand is hierdoor als volgt:
A-groep
1. Johan Beuker 12 ptn
2. Jan Stelwagen 8 ptn
3. Dick Bekkema 6 ptn
4. Koop de Vries 5 ptn
5. Kor Vrieswijk 4 ptn
6. Elle van Keimpema 4 ptn
7. Pieter Hijlkema 1 ptn

B-groep
1. Marco Bekema 10 ptn
2. Rinze Postma 7 ptn
3. Klaas van Keimpema 6 ptn
4. Jouke Geertsma 4 ptn
5. Joop Huizenga 3 ptn
6. Nico Poelsma 0 ptn

Komende dinsdag houden de leden hun voorjaarsvergadering, waarna er genoten kan worden van de zomerreces. Het nieuwe seizoen start dan in september. Nieuwe leden zijn uiteraard van harte welkom. Alle informatie vindt u op www.damclubexcelsior.nl.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda