Sport

Boeiende remise tussen Bekkema en Vrieswijk

Door Jeroen Pietersma
De tweede competitiehelft is de groep opgesplitst in een A- en een B-groep waarin gestreden gaat worden om de prijzen. De A-groep bestaat uit zeven en de B-groep uit zes leden. Mochten er door omstandigheden twee mensen een zogenaamd staand nummer hebben, dan spelen deze een partij in een verrassingscompetitie waarin spelers uit beide groepen elkaar kunnen treffen. Ook worden er nog twee rondes in de provinciale competitie gespeeld door het viertal. Op 23 februari speelt men in Mildam en 8 maart volgt de laatste thuiswedstrijd tegen DCF.

Afgelopen dinsdag dus de eerste groepsronde. In de A-groep pakte Jan Stelwagen de volle buit tegen Elle van Keimpema. Jan kon schijfwinst boeken en een doorbraak forceren, maar kon niet voorkomen dat ook Elle een dam kon halen. De overmacht werd de Sexbierumer uiteindelijk te machtig en moest opgeven. Pieter Hijlkema kruiste de degens met Johan Beuker. Johan bleek een maatje te groot en boekte een zege. De partij tussen Dick Bekkema en Kor Vrieswijk boeide van begin tot eind in een gelijk opgaande strijd. In het eindspel accepteerde Kor een remise aanbod van Dick. Bij analyse leek er toch winst voor Dick in te zitten.
In de B-groep stonden twee partijen op het programma. Klaas 'de Keimp' van Keimpema boekte een vlotte en eenvoudige zege op Nico Poelsma. Marco Bekema kwam in de partij tegen Rinze Postma ietwat gelukkig een schijf voor in het middenspel. Toen hij uiteindelijk door kon breken naar de damlijn was het pleit beslecht en boekte hij zijn eerste zege van het seizoen.
In de verrassingscompetitie werd één partij gespeeld tussen Joop Huizenga en Koop en Vries. Joop speelde wat te snel en zag iets over het hoofd. Koop maakte hier gretig gebruik van en pakte de volle buit.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda