Voetbal

Blijft Zeerobben aan de leiding?

Door Jeroen Pietersma
Met enig fortuin pakte Zeerobben vorige week de drie punten mee uit Damwoude. Maar al vaker weet het team van trainer Arjen Postma onder andere door goede wissels in de slotfase de winst te grijpen. Je kunt spreken van een gelukkige hand van wisselen, maar heeft het ook niet te maken met de kwalitatief uitstekende invallers. Aan het einde van het seizoen kan dat wel eens van doorslaggevende betekenis gaan worden.

Door gemakkelijker een wissel toe te passen, spaar je natuurlijk ook de licht geblesseerden, die je normaliter zou laten staan met het gevaar op verergeren van de blessures. De teamgeest in de afgelopen maanden ontwikkeld, hebben er ook toe bijgedragen om altijd in kansen te blijven geloven en een opgelopen achterstand om te weten buigen in winst.

CVVO, vooraf kansrijk geacht voor de prijzen, stelt enigszins teleur. Wisselende resultaten met verrassende winst- en verliespartijen. Op de negende plek lijkt het seizoen nauwelijks meer op te leveren dan een bescheiden middenmootpositie. In het duel aan boorden van het IJsselmeer moest Zeerobben zich tevreden stellen met een 1-1 gelijkspel. De kop van het verslag geeft wel aan, dat winst er voor de Harlingers wel in heeft gezeten. Hardegarijp bleef in het spoor van de koploper en behaalde een knappe winst tegen het lastige CVVO. Interessant voor de ranglijst zijn de duels van komende zaterdag: Hardegarijp tegen Broekster Boys en even verderop Veenwouden tegen Be Quick Dokkum.
Op het Oostersportpark kan het publiek zich opnieuw op maken voor een pittige strijd. Net als in Lemmer zal door beide partijen de aanval gekozen worden. In oktober hebben de toeschouwers zich geen moment verveeld. Er gebeurde veel op het veld en voor de beide doelen. Tegen meevoetballende teams speelt Zeerobben de mooiste partijen en tegen CVVO leverde dit een gelijkspel op. We verwachten aanstaande zaterdag een wederom enerverende partij te mogen aanschouwen tussen twee sterk aanvallende teams. Voor de thuisclub geldt eigenlijk alleen winst, maar net als bij de heenwedstrijd bestaat daarop geen garantie. Voor de 22ste keer is het trainers duo Postma/Heida aan zet om het sterkste team neer te zetten. We heten de gasten uit Lemmer van harte welkom. Voor het uitdijende thuispubliek hopen we, samen met onze gerespecteerde tegenstander, op een sportief en doelpuntrijke wedstrijd.
Zaterdag 8 april, Zeerobben-CVVO, Aanvang 15.00 uur

Programma in de tweede klasse I:
Grootegast FC-Nijland
Hardegarijp-Broekster Boys
Meppel FC-Joure SC
TONEGO-Stiens SC
Veenwouden SC-Be Quick Dokkum
Wâlde De-VVI
Zeerobben-CVVO

|Doorsturen

Buienradar



Agenda