Sport

Biljartvereniging De Lichtboei overklast bv Centraal

Door Jeroen Pietersma
Dinsdagavond werd in De Lichtboei de tweede wedstrijd tussen bv De Lichtboei en bv Centraal gespeeld. Wisten de spelers van Centraal thuis in Hotel Centraal in de eerste wedstrijd nog ruimschoots te winnen, ditmaal werd het een forse nederlaag. Van de twaalf partijen won De Lichtboei er acht, ??n partij werd remise en drie gingen verloren. De oorzaak is moeilijk verklaren, maar vast staat wel dat naarmate de avond vordert het lawaai toeneemt en de concentratie en zicht afnemen.

De avond begon met de wedstrijd van Piet Haarsma tegen Ido Homminga. De laatste leek duidelijk op een overwinning af te stevenen, maar in de nabeurt kwam Piet toch nog langszij, remise. Marcel van der Meer had er deze avond zin in en wist in veertien beurten Frank Ploeg op het nippertje te verslaan, het scheelde maar één carambole. Jan Jorna en Harry van der Slacht maakten er ook een spannende partij van. Harry herstelde het evenwicht tussen de twee verenigingen en versloeg Jan met maar één carambole verschil. Bart Cornel versloeg Stef Foekema en dat was van Bart een prima prestatie. Stef leek te winnen, maar kon de laatste twee caramboles niet maken. Hessel Enbringhof en Nico Outhuyse, oud collega’s, namen het tegen elkaar op. Hessel begon slecht, maar eindigde sterk met een serie van vijf, hij kwam echter twee caramboles tekort. De stand was weer in evenwicht. Hierna ging het mis met Centraal. 

Eerst won Geert Wouda met twee punten verschil van de Centraal debutant Hessel Hutchinson, in een lange partij. Hierna maakten Frans Seinen en Jan Outhuyse er een spannende partij van, maar Jan delfde het onderspit met maar één carambole verschil. De bijna jarige Frits Werther had aan Theo Kalksma een geduchte tegenstander en Frits had dat meteen door en bood al na vijf beurten remise aan. Theo wees dat resoluut van de hand en terecht, hij versloeg Frits ruimschoots. Dat gaf Centraal weer enige hoop, maar helaas. Hessel Engbringhof moest deze avond twee maal spelen en nam het op tegen Henk Metz. Hessel was dus al ingespeeld. Hij liet Henk eerst komen en sloeg toen genadeloos toe. Eigenlijk gold dat ook voor Marcel van der Meer, hij speelde ook zijn tweede wedstrijd tegen Foppe W. Molenaar. Marcel kende geen genade met de teleurstellende Foppe. Tijdens de partij van Frits Werther, ook zijn tweede, tegen Corrie Hobma, werd het twaalf uur. De muziek werd aangezet en het ‘Lang zal hij leve’ klonk door de zaal en Frits nam de gelukwensen breed lachend in ontvangst. Zijn eerste cadeau was een ruime overwinning op Corrie. De laatste partij van de avond ging tussen Freddy van der Ven en Jan Faber. Wat Jan ook probeerde, Freddy wou winnen en deed dat ook.
Hierna werd de stand opgemaakt en werd het een 17-7 nederlaag voor Centraal. Positieve uitschieters bij Centraal waren Harry, Nico, Theo en Ido. De rest was brandhout. Voorzitter van Centraal, Henk Metz, had hierna de schone taak de wisselbeker te overhandigen aan de voorzitter van De Lichtboei Freddy van der Ven. Hij deed dat met een toepasselijk woordje, met ook dank aan Fina voor de goede verzorging. Freddy nam breed lachend de beker in ontvangst en bedankte iedereen voor de gezellige avond en riep op met deze wedstrijden door te gaan.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda