Voetbal

Bestuursleden Zeerobben bouwen dragende muur

Door Jeroen Pietersma
?Het fundament van Zeerobben is in 1953 gelegd door de oprichters. Vervolgens hebben door de jaren heen vele bestuursleden hun steentje bijgedragen aan de verdere opbouw van onze mooie club. Allen die ooit op vrijwillige basis minimaal een periode van drie jaren als hoofdbestuurslid hun steentje hebben bijgedragen eren en gedenken wij met een steentje in deze muur.?

Dit is het onderschrift bij een nieuwe ‘muur’ die sinds vorige week hangt in de bestuurskamer bij Zeerobben. De muur bestaat uit steentjes waarop de namen, zittingsperiode en functie prijken van bestuursleden die door de jaren heen hebben meegebouwd aan de dragende muur waarop Zeerobben steunt. 

Het was een goede gewoonte bij Zeerobben om bestuursleden bij hun afscheid te bedanken met een bloemetje en een pen met inscriptie. Die gewoonte raakte uit de tijd. Pennen worden steeds minder gebruikt en het laten graveren van pennen bleek steeds moeilijke te worden. Er moest iets anders komen om bestuursleden voor hun onbezoldigde vrijwilligerswerk in dienst van de club te bedanken. Dat leidde tot het idee van een muur. Telkens wanneer een bestuurslid afscheid neemt is er symbolisch gezien weer een steentje gemetseld in de muur. Het afscheid nemende bestuurslid krijgt nog steeds dat bloemetje, maar daarnaast mag hij of zij ook een steentje plaatsen in de muur. Zo wordt ook voor het nageslacht vastgelegd wie er allemaal hebben bijgedragen aan de opbouw van de club waar inmiddels meer dan achthonderd leden en vrijwilligers wekelijks, zo niet dagelijks hun hobby uitoefenen.

De muur werd vorige week tijdens de spreekbeurt van Geert van Tuinen bij Zeerobben onthult door het oudste aanwezige Erelid Albert Dijkstra (ook vertegenwoordigd met een steentje), samen met het langst dienende bestuurslid ooit, Thijs de Vries. Thijs is nog altijd en dagelijks een dragende kracht binnen Zeerobben, maar hij zat van 1978 tot 2001 ook maar liefst 23 jaren achtereen in het hoofdbestuur.
De muur geeft een mooi historisch beeld van Zeerobben door de jaren heen. Natuurlijk de eerste voorzitter, de heer Sjoerd Hoekstra (voorzitter van 1953 tot 1963), gevolgd door vele prominenten, waaronder Wietse Vlietstra, Wolter Bakker, Klaas Tolsma en Iede Bode, om er maar eens een paar te noemen en zonder al die anderen tekort te doen. Wie dit mooie en historische beeld van Zeerobben eens wil komen bekijken is van harte welkom in De Robbenplaat op het Oostersportpark.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda