Sport

Berber Koornstra haalt zilver op NK turnen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zaterdag 6 juni was het allround turnbondskampioenschap. Berber Koornstra heeft het knap gedaan met een 18e plaats. In totaal deden er 36 beste turnsters van Nederland mee.

Ze deed drie toestellen geheel foutloos met helaas een foutje op de balk. Ze maakte de balkoefening alsnog knap af. De totaalscore van de vier toestellen was 51.454. Zondag 7 juni waren de toestelfinales NK en Berber had zich in de halve finale voor twee toestellen geplaatst, de sprong en brug. In totaal mogen de beste acht turnsters per toestel turnen. Bij de sprong liet Berber twee keurige sprongen zien en ze had net niet een perfecte landing. Alle acht turnsters turnen zo goed dat alles op honderdsten bij elkaar ligt en Berber heeft toch een knappe vierde plaats behaald.

Op de brug had Berber zaterdag nog een klein schoonheidsfoutje en dit wilde ze graag in de finale verbeteren. Dit heeft ze dan ook gedaan en daardoor kon ze de zilveren medaille in ontvangst nemen met een puntenscore van 14.700. Berber is dan ook 4e en 2e van Nederland. Trainster Marian is zeer trots en superblij met deze prestaties.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda