Sport

Bentacera Tobbedanstoernooi 30 jaar

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Tot nu toe gaat het toernooi zoals gehoopt; goed weer, prachtige en sportief gespeelde wedstrijden, veel publiek en genoeg lekkernijen die de avondkou een beetje doen vergeten.

De wedstrijdcommissie is tevreden. Alles ligt op schema; elke avond rond middernacht doven de lichten boven de banen van het Cleem Heegerpark. Echter, woensdagavond, vonden Nathan van der Lecq en Jetse Jongsma, spelend in de categorie 3, het toch nodig er nachtwerk van te maken.

Om 2.15 uur kwamen de twee moegestreden en met kramp in de benen de baan af. Ruim 3 uur had de strijd tussen de twee rivalen geduurd. Jetse, die nog nooit van Nathan gewonnen had, kreeg zijn tegenstander letterlijk op de knieën. Kramp maakte het voor Nathan niet mogelijk om voluit verder te spelen, maar met veel inzet kwam het in de derde set toch nog tot een tiebreak die Jetse met 7-3 won.
Eerst geplaatste Alex Grendel zal de weg naar een tweede titel op het hoogste niveau niet cadeau krijgen.

Het publiek is in grote getale aanwezig; men trotseert de avondkou maar weet ook dat er iedere avond een gratis traktatie op hen wacht. Maandag was er heerlijke haring van Hoek, dinsdagavond vonden de loempia’s van mevrouw Tieu gretig aftrek, donderdag was er kibbeling van Hoek, vrijdag zijn er hamburgers met fijne broodjes van bakker Elsinga en zaterdag kan men smullen van een halve kip van de befaamde kippenkraam. Elke dag ligt er fruit van Smeding met als hoogtepunt de aardbeien die zondag geserveerd worden. De kinderen worden zeker niet vergeten dit toernooi; er zal het hele weekend een springkussen op het park aanwezig zijn en er is een popcorn- en suikerspinmachine.

De spelers, maar ook het publiek, kunnen na de wedstrijd op vrijdag een dansje wagen op de tonen van de prachtige stem van de alom bekende zanger Wietze. Heeft men na het dansen last van stijve spieren, dan is er zondag de mogelijkheid om deze los te laten masseren door Chill Time Harlingen. De hele week door kan eenieder lootjes kopen ten behoeve van het 31e Tobbedanstoernooi; er zijn geweldige prijzen te winnen. Kijkt u hiervoor op de site.

Het kan dus niet op dit jaar bij tv Ready; maar het toernooi bestaat dan ook maar een keer 30 jaar. Gelukkig zijn er nog steeds sponsors te vinden die het belang van het toernooi inzien. Harlingen, met haar Bentacera Tobbedanstoernooi staat wederom op de kaart van Friesland.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda