Belangrijke overwinning fc Harlingen

Voorafgaand aan de wedstrijd fc Harlingen tegen Udiros werd door Ingrid Hoekstra aan twee dames van de Stichting Semmy, welke zich inzet voor kinderen met hersenstamkanker, een cheque van 15.000 euro overhandigd. Geld opgebracht door diverse acties binnen fc Harlingen en Zeerobben. Voordat er echt werd gevoetbald werd er ook nog ??n minuut stilte gehouden voor een verongelukte speler van Jubbega, ook spelend in de derde klasse A, en voor de overleden Werry Hoffmann.

Ruim over tweeën kon, nadat de pupil van de week scoorde voor fc Harlingen, scheidsrechter Wim Stel fluiten om de wedstrijd te laten beginnen. Fc Harlingen kon weer beschikken over Jorge Pirez, Niels Outhuyse en vooral ook over Frederik Töpfer en dat scheelde een slok op een borrel. De tegenstander Udiros startte fel en na vijf minuten redde de paal fc Harlingen. Doelman Tetze Helvrich kon de bal niet volledig onder controle krijgen en een tegenstander wist met een uiterste inspanning de bal nog te raken en tegen de paal te tikken. In de zesde minuut had fc Harlingen recht op een penalty toen Jorge binnen de beruchte lijnen onderuit werd getikt door doelman Oosterbos van Udiros. De scheidsrechter wilde van niets weten en wat er overbleef was een corner. Diezelfde Jorge kreeg even later een behoorlijke kopkans maar de keeper redde. Een goede pass van Kenneth Dijkstra op Frederik Töpfer, ook hij wist nog niet te scoren. Kenneth kreeg, van de met gele kaarten strooiende scheidsrechter, binnen tien minuten al geel voor een kleine overtreding. Een lange bal van achteruit van laatste man Arjan Outhuyse bereikte Frederik, zijn schot werd tot corner verwerkt door de Udiros verdediging. Ook Ane Schaap probeerde te scoren maar zijn schot ging ruim naast. Na twintig minuten probeerde Kenneth een mooie voorzet vanaf rechts in te koppen. Hierbij werd hij in de rug geduwd en miste zo. Wederom goed voor een penalty. Nee zei de scheidsrechter en liet doorspelen. Frederik bleef gevaarlijk en zoeken naar zijn doelpunt. Na dertig minuten was het dan eindelijk zover. Een mooie pass van Janbauke Tolsma op Jorge en die op zijn beurt aan Frederik, hij kwam in schietpositie en haalde verwoestend uit en de bal verdween onhoudbaar in de linker bovenhoek. Hierna moest Robert van der Zee wegens een blessure gewisseld worden en nam Lee-Roy Purvis zijn plaats in. Niels Outhuyse kreeg ook nog een kleine kans. Hij wist die niet te verzilveren. Toch bleef hij een rustig aanspeelpunt op het middenveld, wist vaak de bal goed vast te houden zodat medespelers konden aansluiten. In de 38e minuut maakte een verdediger van Udiros hands binnen de zestien, nu gaf de scheids wel een penalty en het was de jonge Arjan Outhuyse die zich meldde om de strafschop te nemen. Hij deed dat onberispelijk en zo kwam fc Harlingen op een 2-0 voorsprong. Een weelde voor de thuisclub, maar wel terecht. Twee minuten later gebeurde er van alles met in de hoofdrol keeper Oosterbos. Tot tweemaal toe keerde hij de goed ingeschoten ballen van Arjan en Jorge en toen belandde de bal uiteindelijk voor de voeten van Frederik. Hij twijfelde niet en schoot de bal keihard binnen, 3-0. Deze keeper bleek later de grote sta-in-de-weg voor fc Harlingen. De rust kwam met een comfortabele 3-0 voorsprong.

De tweede helft begon van beide zijden rommelig met een toch wel feller Udiros. In de vijftigste minuut had Jorge de wedstrijd definitief moeten beslissen. Een mooie pass van Kenneth zette hem alleen voor de keeper. Jorge schoot echter tegen de keeper op, weg kans. Een vrije trap op een mooie plek, na een overtreding op de goed spelende Nils Podt leverde niets op. Het spel van fc Harlingen werd er niet beter op. Veel onzuivere passes en meer duels werden verloren. Toch werd Udiros nooit echt gevaarlijk en hoefde doelman Helvrich niet erg veel in actie te komen, ook een compliment voor de verdediging. Frederik probeerde met zijn verre ingooien ook verwarring te stichtten, maar de boomlange verdedigers wisten er wel raad mee, net als met de vele corners van fc Harlingen. Werd er in de eerste helft redelijk tot goed gevoetbald, in de tweede helft werd het steeds minder. In de 63e minuut werd Kenneth gewisseld en vervangen door Daniel Matakupan. Tetze moest wel in actie komen op een schot van Bartjan Bosma, hij deed dat uitstekend. Op links begon Janbauke aan een solo en van 30 meter schoot hij loeihard op doel. De bal was in het doel verdwenen maar via een verdediger werd het alleen nog maar een corner, dit schot had beter lot verdiend. Wat fc Harlingen ook probeert, de bal wilde er niet meer in. Jorge werd ook nog gewisseld en Yasin Faggous was zijn vervanger. In de 83e minuut wist Udiros na wat gerommel in de achterhoede toch nog de 3-1 te scoren. Nils Podt moest de wedstrijd verlaten met een ernstige schouderblessure en fc Harlingen moest met tien man de wedstrijd uitspelen. Vlak voor het einde ging de goed spelende Matheusz Ype op de solotoer. Vanaf eigen helft bereikte hij het strafschopgebied van de tegenstander en schoot net naast.
Fc Harlingen behaalde een zeer belangrijke 3-1 overwinning en is af van de hatelijke laatste plaats. Er ontbraken in deze wedstrijd ook nog een paar basisspelers, je kan dus concluderen dat fc Harlingen op de goede weg is naar boven, met als man van de wedstrijd Frederik Töpfer zonder anderen te kort te doen. Er stond echt een team.