Bekerwedstrijden Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie

Topline Yacht Design – SVO Attema: 9-1.
TYD speelt in de A poule en zij moesten tegen Attema dat in de D poule bivakkeert, een groot klassenverschil dus. Toch gaf Attema in de eerste helft redelijk goed tegenstand. Ze kregen zelfs de eerste kans, een kopbal met het achterhoofd, dat mut je wel kanne, kwam op de paal. TYD liet de bal mooi rond gaan, soms iets te lang maar zo speelden ze Jordy Torenbeek wel helemaal vrij en hij maakte 1-0. Daarna moest de TYD keeper Reijenga gestrekt naar de hoek op een inzet van Nigel Breidenbach, die te kleine skoenen an had. Langzaam aan werd Attema in de verdediging gedrukt en een schot van Frank ten Hoeven vloog op de paal. In de herkansing schoot hij de bal wel binnen, 2-0. Gelukkig was de Attema keeper Hessel Zuiderhof in vorm want hij pakte een hoop. Alleen toen ze achterin een foutje maakten strafte Jordy Torenbeek dat af 3-0. In de tweede helft liep TYD over hun tegenstander heen en maakte Jordy Torenbeek nog drie goals, Albert Beuker scoorde één keer, Adnan J. twee keer en Donderwinkel scoorde tegen, eindstand 9-1.

Friesland Direct – van der Pol Autoverhuur: 2-3.
Twee teams uit de A poule met ploegen waarin goede spelers zitten. Helaas was er vanaf minuut één al veel treiterend gezeik tegen elkaar. Toen had scheids van Dijk al moeten optreden maar hij dacht, ut komt wel goed. Helaas dat was niet het geval. Het werd later ook nog een beetje een schoppartij. Dennis de Bree van v d Pol kreeg 2x twee minuten straf en dat is rood. Ook coach van der Tuin moest de zaal uit; misschien een tikje overdreven omdat er in het veld mensen liepen die veel meer ouwehoerden. Een aanslag op een tegenstander van Klaas Bouma van FD werd ook beloond met een terechte rode kaart. O ja, er werd ook nog gevoetbald: het werd 2-3 voor v d Pol, die dus verder bekert.

Bakkerij Elsinga/van der Kooi Schilder – Oosterhof/Holman: 0-2.
Hier vielen niet veel doelpunten; natuurlijk waren er wel kansen, maar daar sprongen beide ploegen slecht mee om. De eerste die wel scoorde was natuurlijk de aalvlugge Sicco van der Bij. Hij passeerde de hele bakkerij en tikte 0-1 binnen. De Bakkerij wist wel een bal op de paal te jagen, maar het net vonden ze niet. Aan de andere kant kwam Kor Steert vanaf de zijkant op en hij scoorde wél 0-2. De tweede helft werd het wat minder. Ja, OH kreeg mooie kansen, maar het leek zo nu en dan wel cabaret voor het Bakkerijdoel, maar de bal ging er niet in. Het bleef dus 0-2 en daardoor gaat OH een ronde verder in de beker.

Fysio Rozengracht – de Bock Computers: 2-0.
Ook hier regende het niet bepaald doelpunten en dat kwam vooral door goed keeperswerk van Marco Zeilmaker van de Bocken. Maar toen hij een bal losliet was Stefan Esteban er als de kippen bij om dat af te straffen: 1-0. Fysio zette de Bock onder druk. Ze losten zes snoeiharde schoten op het doel van Marco Zeilmaker, maar hij pakte ze alle zes. Verder gebeurde er verrotte weinig in de eerste helft en bleef de stand 1-0. In de eerste minuten van de tweede helft ging de Bock in de aanval, se van de hasses naar beneden en op e horens die lui. Dat was mooi maar helaas voor hen vloog er niet een bal in het netje. En ja, dan zie je altijd een uitval van de mannen van Fysio en Lutzen Smits maakte even vlug 2-0. Hierna waren er aan beide kanten nog mooie kansen, maar het bleef 2-0, dus Fysio bekert ook verder.