Voetbal

Bekerwedstrijd Zeerobben ? Lions ?66

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zou het Zeerobben nu eindelijk weer eens lukken om door te dringen tot de KO-rondes in de beker? Het antwoord op die vraag begint morgen (zaterdag 22 augustus) om 14.30 uur: de bekerwedstrijd Zeerobben ? Lions ?66.

Vorig jaar leek het te lukken, een gelijkspel thuis tegen derde klasser Nijland was voldoende geweest om de 1e ronde van KO te bereiken. Het dappere Nijland wist de dadendrang van de thuisclub te beteugelen en Zeerobben moest een 1 – 2 nederlaag toestaan. Het jaar daarvoor was misschien nog wel dramatischer uit tegen 4e klasser Ropta Boys. Wat een gemakkelijke stap naar de volgende ronde moest betekenen, eindigde niet eens onverdiend in een onverwachte uitschakeling.
Nieuwe rondes, nieuwe kansen zullen we maar zeggen. Maar de winnaars van de voorgaande edities, Ropta Boys en Nijland, kregen thuis wel leuke aansprekende tegenstanders en dat ging dus aan onze neus voorbij.
Tegenstander van zaterdag thuis is Lions ’66 uit Leeuwarden. Met overmacht kampioen geworden van de 5e klasse in seizoen 2014/2015 en dus nu nieuwbakken vierde klasser. Ambitieus en fris van de lever zullen zij hun grote broer uit de tweede klasse tegemoet treden. Ze hebben immers niets te verliezen. Zeerobben daarentegen kan zich in deze eerste wedstrijd geen misstap veroorloven, omdat aansluitend twee uitwedstrijden op het programma staan en niet tegen de minsten. SC Berlikum uit de derde klasse A en Rijperkerk uit de derde klasse B zullen ongetwijfeld ook het bekeravontuur willen verlengen.
De selectie van trainer Schotanus bestaat uit meer dan twintig spelers, die in kwaliteit elkaar niet zoveel ontlopen. De contouren van de basis elf begint zich al wel af te tekenen. In de laatste oefenwedstrijd tegen BCV liep Zeerobben nog tegen een nederlaag op. We zullen maar zeggen een slechte generale levert een goede uitvoering op. Het zou de aanhang teleurstellen, als de groenwitten weer in het zand bijten. Een aansprekende opponent in het vervolg van de beker mag eigenlijk niet weer tussen de vingers doorglippen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda