Voetbal

Bekersucces Zeerobben JO11-1

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Terwijl Zeerobben 1 vorige week nog werd uitgeschakeld voor de KNVB-beker door hoofdklasser MSC uit Meppel gaat het bekeravontuur voor Zeerobben JO11-1 nog even door. Samen met JO13-5 zijn zij de enige ploegen bij Zeerobben die nog meedoen om de strijd om de KNVB-beker.

JO13-5 moest twee weken geleden al aantreden maar omdat de tegenstander zich had teruggetrokken zijn zij automatisch weer een ronde verder. Zo makkelijk kreeg JO11-1 het niet cadeau. Zij hadden Leovardia JO11-1 geloot. Geen onbekende voor Zeerobben. In de 1e klasse staan beide teams ook bovenaan in de competitie. De iets betere papieren zijn daar voor Zeerobben. De laatste ontmoeting net voor de winterstop werd door Zeerobben met 3-0 gewonnen waardoor Zeerobben nog steeds twee punten voorsprong heeft op Leovardia en een wedstrijd minder gespeeld.

Begin januari werd de loting voor de beker verricht en kwam er voor Zeerobben dus een bekende tegenstander uit de koker. Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd op het Oostersportpark gespeeld. Een wedstrijd die zich kenmerkte door twee goed voetballende en aan elkaar gewaagde teams. De ruststand van 0-0 was dan ook niet verrassend. Na de rust een iets dominanter Zeerobben dat over een paar hele mooie en talentvolle voetballertjes beschikt. Het kleine krachtsverschil maakte in de tweede helft het verschil. Zeerobben gaf nagenoeg geen kansen weg en scoorde zelf twee keer waardoor de 2-0 eindzege een feit was alsmede verdiend. Door dit resultaat heeft JO11-1 zich geplaatst voor de kwartfinales van het bekertoernooi.
Na de volgende knock-out ronde blijven er nog vier ploegen over die op zaterdag 10 juni in Emmen gaan strijden om de hoofdprijs. Dat zal nog zwaar genoeg worden met ploegen als Emmen, Frisia, Alcides, Heerenveen en Be Quick 1887. Maar in bekervoetbal is alles mogelijk. Eerst de loting maar eens afwachten.

Zeerobben JO13-5 speelt als zevental en heeft zich dus ook geplaatst voor de volgende ronde. Er zal echter eerst nog een tussenronde worden gespeeld alvorens de kwartfinales van start gaan. Ook deze loting is nog niet geweest.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda