Sport

Bekema en Postma in evenwicht

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Tijdens de laatste damavond van dit kalenderjaar had de competitieleider weer vijf partijen op papier staan. Twee voor de onderlinge en drie voor de verrassingscompetitie.

Voor de onderlinge speelde Koop de Vries zijn laatste partij tegen Elle van Keimpema. De Sexbierumer speelt het hele seizoen al wisselvallig, terwijl de nestor uit Franeker redelijk constant speelt. Koop kon halverwege een dam voorsprong nemen en deze zorgde er voor dat Elle het moeilijk kreeg en uiteindelijk het onderspit moest delven. 

Marco Bekema en Rinze Postma creëerden een open stand. Hierdoor was het voor beide heren oppassen. Marco leek het overzicht kwijt te raken, waardoor Rinze schijfwinst boekte. In het eindspel kon Marco echter ternauwernood doorbreken naar dam, waarna beiden in remise berustten.

In de verrassingscompetitie maakte Jan Stelwagen sneller dan het licht korte metten met Klaas van Keimpema die met dezelfde bus terug kon als dat hij was gekomen.
Joop Huizenga is in vorm dit seizoen en had dan ook weinig moeite met Nico Poelsma die al snel aan de zegekar kon worden gebonden.
Kor Vrieswijk was enigszins fortuinlijk tegen Dick Bekkema. De Franeker had naar dam kunnen combineren, maar zag dit over het hoofd. In het verloop van de partij bleef Kor alert en kon uiteindelijk de winst veilig stellen.

De eerstvolgende damavond is dinsdag drie januari. Een week later speelt het Harlinger viertal de derde wedstrijd in de provinciale competitie. Tegenstander in de Koegelbult is dan DC Heerenveen. De leden van Excelsior wensen een ieder fijne feestdagen en een sportief nieuwjaar.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda