AVC-Zeerobben 0-5

SEXBIERUM - De eerste wedstrijd in de KNVB-beker in Sexbierum werd door Zeerobben overtuigend gewonnen. Ondanks felle tegenstand van AVC was het een ongelijke strijd. En als je dan al na zeven seconden op 0-1 achterstand gezet wordt, loop je achter de feiten aan.

De laatkomers misten al vlak na het fluitsignaal een mooi gescoorde goal van spits David van der Pol. Vanaf de aftrap had hij vrije doorgang en van de rand strafschopgebied liet hij de verbouwereerde verdediging, de keeper incluis, in vertwijfeling achter. Een paar mogelijkheden liet de aanval daarna onbenut tot Patrick Amels wel de juiste richting vond en na veertien minuten de 0-2 al liet aantekenen. Gevaarlijke counters van de Sexbierumers werden door Theo Nota of de verdedigers geneutraliseerd. Of het ontbrak AVC aan scherpte voor het doel. Goed aanvalsspel en vlotte combinaties leidden tot niets. Maar vlak voor het einde van de eerste helft keerde de keeper uitstekend met zijn voet een inzet van David. De terugketsende bal werd snoeihard en onberispelijk door Dylan Drent ingeschoten; 0-3.
Ook in de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. AVC kreeg wel wat kansjes, maar ook door Zeerobben werden mooie mogelijkheden om zeep geholpen. In de 57e minuut passte Justin Rienks in de diepte op David van der Pol en vanaf links toverde hij met een mooie boog de bal in het net; zo werd zijn harde werken voor de tweede keer beloond. Bij de 0-5 was David voor de keeper dermate lastig, dat diens pass in de voeten van Patrick Amels belandde en ook hij maakte beheerst zijn tweede van de dag. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en won Zeerobben verdiend.
Het team van Zeerobben: Theo Nota, Allard Sym Sprenger, Chekina Nzoko (60e min. Ane Schaap), Jordy Torenbeek (60e min. Adnan Harhour), Albert Beuker, Justin Rienks, Patrick van der Veen, Patrick Amels, Frank ten Hoeve, David van der Pol, Dylan Drent (60e min. Higor da Silva)