Sport

Anneke Bos toernooi 2015 een groot succes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Onder ronduit stralende weersomstandigheden is afgelopen week bij tennisvereniging Ready het traditionele Anneke Bos toernooi gespeeld. De temperatuur in het begin van week liet nog enigszins te wensen over, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt op de slotavond waarbij de finalewedstrijden werden afgewerkt in een mediterraan sfeertje.

De achtste editie van het Anneke Bos toernooi kent een lange traditie en is ruim 35 jaar geleden op het sfeervolle Cleem Heegerpark begonnen als het Zuiderhoftoernooi. Voor deze achtste editie hadden zich een kleine veertig deelnemers aangemeld. Verdeeld over vier teams werd vier avonden lang gestreden om de titel. In totaal werden 32 wedstrijden gespeeld. Naast veel oud gedienden waren ook tal van nieuwe leden van de partij.  Uiteindelijk bleek Team Blauw onder leiding van captain Rudolf Zuiderhof de sterkste deze week en zij ontvingen onder luid applaus hun prijs. Het toernooi werd op vrijdagavond afgesloten met een overheerlijk buffet waarna er tot in de late uurtjes in de warme zwoele avond nagezeten kon worden.

Er wordt dan weliswaar soms gestreden op het scherpst van de snede, maar daarbij wordt ook gezelligheid niet uit het oog verloren. Het is kenmerkend voor de bruisende tennisvereniging die in de lift lijkt te zitten. Qua activiteiten is het erg druk op het tennispark de komende periode. In de week na het Lanenkaatsen staat het traditionele bentacera Tobbedanstoernooi, dat bekend staat als het meest gezellige tennistoernooi van Friesland, op het programma. Daarna volgt het open Harlinger tenniskampioenschap en begin september is er nog het altijd gezellige Mosseltoernooi. Ook aan de jeugd wordt gedacht, want eind augustus staat een tennisclinic en tenniskamp voor jeugdleden in de steigers. De voorbereiding voor de eerste clinic zijn reeds in volle gang. Meer weten of foto’s bekijken? Surf naar www.tvready.nl

|Doorsturen

Buienradar



Agenda