Voetbal

Angstgegner op bezoek op het Oostersportpark

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Na ruim een maand voor spek en bonen oefenwedstrijden spelen, gaat het zaterdag weer om de punten. Op 17 januari gaf Zeerobben met een 4 ? 0 overwinning op Oeverzwaluwen een prima vervolg op de eerste competitiehelft. Dit was toen de enige wedstrijd, die doorging. Vandaar een volledig programma afgelopen zaterdag , uitgezonderd de reeds gespeelde bovengenoemde wedstrijd. Voor Zeerobben vielen, indachtig de ambities, de uitslagen gunstig uit. Koploper Leeuwarder Zwaluwen speelde gelijk in Heerenveen tegen de tegenstander van zaterdag. En ook nummer 2 op de ranglijst Blauw Wit ?34 verspeelde punten tegen Hardegarijp.

Tot nu toe heeft Heerenveense Boys aangetoond net even iets slimmer te voetballen tegen de Harlingers. Thuis wonnen de Heerenveners met 2 – 1. Vorig seizoen moest Zeerobben ook twee keer de meerdere erkennen in de ploeg van trainer Dick Krommenhoek, ook beide keren 2 – 1. De gasten hebben dit seizoen tegen de vier koplopers niet verloren. Daarmee aantonend, dat ze eigenlijk te laag staan. Toch wordt het voor de Groen Witten uit Harlingen tijd om eindelijk eens drie punten bij te schrijven, zeker gezien de verhoudingen in de laatst gespeelde wedstrijd, waarin de mannen van trainer Schotanus verzuimden in de eerste helft afstand te nemen van hun opponent van zaterdag.

Good-feeling
Een groot deel van de selectie van Zeerobben heeft onder leiding van Wietse de Wit en René van der Ploeg zich afgelopen zaterdag verdienstelijk gemaakt voor de kleinsten van onze vereniging. Al vroeg zaterdagochtend hielpen zij bij de traditionele snertloop. Deze assistentie werd door ouders en leiding van de jeugd hogelijk gewaardeerd. Zo’n actie komt de teamgeest zeker ten goede. Met een nagenoeg fitte selectie kan de staf de sterkst mogelijke elf opstellen. De keuze is groot en op de bank komen gelijkwaardige invallers te zitten. De verwachtingen bij het thuisfront zijn groot. Voor deze belangrijke confrontatie met als inzet aanhaken of afhaken hopen we weer op een grote publieke belangstelling langs de lijn. Iedereen van harte welkom op zaterdag 21 februari om 14.45 uur op het Oostersportpark

|Doorsturen

Buienradar



Agenda