Voetbal

Alles beslissende laatste competitieronde voor Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Voor Zeerobben is niet alleen het resultaat op het Oostersportpark maar ook het resultaat van De W?lde - Blauw Wit ?34 beslissend voor het toetje van voetbalseizoen 2014/2015. Immers, alleen bij winst voor de Harlingers en verlies van de Leeuwarders in Elahuizen zal een beslissingswedstrijd de kampioen van de tweede klasse I aanwijzen (doelsaldo is hierin niet van belang). Mocht onverhoopt Blauw Wit ?34 wel met de eer strijken, dan rest Zeerobben nog een spannend slotakkoord om alsnog te promoveren via de nacompetitie tot de zo gewenste eerste klasse van het zaterdagvoetbal.

Hardegarijp, de tegenstander van zaterdag, kwam in de thuiswedstrijd tegen een beter Zeerobben op karakter terug en snoepte zo een puntje af van de in opmars zijnde equipe van het koppel Schotanus & Attema. Hoe duur dit puntenverlies ook was; het zal niet beslissend zijn geweest voor het verdere verloop van de competitie. Daaraan zijn ook andere duels debet geweest. Hardegarijp kan bij winst zich zelf veilig spelen voor handhaving in de tweede klasse. Bij alle andere resultaten zijn ze afhankelijk van ’t Fean 58, dat in Koudum een tegen directe degradatie vechtend Oeverzwaluwen treft.
In alle andere confrontaties staat ook nog een beslissing op het spel. Be Quick Dokkum heeft nog een kleine kans om als derde te eindigen, maar dat zal Leeuwarder Zwaluwen thuis tegen Kollum niet laten gebeuren; een gelijkspel is in deze wedstrijd al voldoende. Rijperkerk moet winnen van CVVO om zijn kans te houden op de nacompetitie, en dit is weer afhankelijk van het resultaat in Koudum. Zelfs VVI kan nog in de nacompetitie terechtkomen. Er zijn vier ploegen die vrijuit kunnen spelen en dat levert dan vaak ook nog verrassende uitslagen op. De Wâlde, één van hen, zal zonder meer aan zijn sportieve plicht voldoen, maar of dat beslissend is, zal ook afhangen van de uitslag in Harlingen.

De druk zal toch het meest voelbaar zijn aan de boorden van de Fluessen. Terwijl Zeerobben thuis verplicht is om de drie punten tegen Hardegarijp uit het vuur te slepen. Trainer Inne Schotanus zal zijn team nogmaals op scherp moeten zien te krijgen voor een tour-de-force in de laatste competitiewedstrijd in deze van tevoren al voorspelde heerlijke tweede klasse I. Toch zal de ambitie om hogerop te komen in misschien nog twee wedstrijden gerealiseerd kunnen worden. Zeerobben verwacht veel steun van de nog steeds groeiende supportersschare van de thuisclub en heet natuurlijk de gasten uit Hardegarijp van harte welkom op het Oostersportpark in Harlingen. Let op! Aanvang van alle wedstrijden in de tweede klasse I: 14.30 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda