Voetbal

Alle kansen

Door Jeroen Pietersma
De enige uitwedstrijd in de voorronde van de KNVB-beker tegen Stiens eindigde in een 1-1. De resterende twee wedstrijden zullen thuis afgewerkt worden op een ongebruikelijk tijdstip, namelijk om 17.00 uur (in verband met de vele bekerwedstrijden, onder andere JO19-1 speelt om 14.00 uur tegen Frisia). Aanstaande zaterdag dus tegen GAVC uitkomend in eerste klasse zondag.

In een thuiswedstrijd tegen Sint Annaparochie werd met 0-1 verloren. Een slechte start voor de Grousters. Zij zullen zaterdag willen knokken voor een laatste kans, dus kan Zeerobben zijn borst maar nat maken. De Harlingers waren vorig jaar GAVC nog de baas, of dat de komende zaterdag ook het geval zal zijn, is de vraag.

Slechte generale
De oefenwedstrijd van dinsdag tegen LSC (2e klasse zondag) leverde een pijnlijke nederlaag op. Was Zeerobben in de eerste helft heer en meester en creëerden ze veel opgelegde kansen, gescoord werd er niet. Begin tweede helft leek dan eindelijk de verdiende voorsprong op te leveren, maar pech en een uitstekende keeper voorkwamen dit. En zoals dat dan gaat was eigenlijk de eerste kans aan de andere kant raak. Wanorde en persoonlijke fouten werden in een rap tempo afgestraft door een ontketend LSC. De kopjes gingen hangen en zonder geloof op beter resultaat liep het verlies op tot 0-5. Was Zeerobben in het vorig seizoen succesvol als ‘underdog’ tegen gerenommeerde opponenten, nu zijn ze de te kloppen ploeg geworden, de afgelopen twee wedstrijden in ogenschouw nemend. De vraag: Hoever is de selectie van trainer Arjen Postma, zal in de komende twee beker wedstrijden duidelijker worden.
Dat het in de eerste klasse een hele klus zal worden en handhaven de doelstelling zal moeten zijn, kreeg vorm in de matige prestaties tot nu toe. Toch hebben bepaalde fases aangetoond dat het vermogen aanwezig is om op een waardig niveau te presteren. Misschien kwam deze gevoelige tik op het juiste moment vanuit de overwinningsroes, uitmondend in het kampioenschap, nu weer met beide benen op de grond. Het team is nog zoekende naar de juiste vorm. Aan de overvloedige voetbalkwaliteiten en de uitstekende staf zal het niet liggen.
Komt een ieder zaterdag aanstaande om 17.00 uur zelf ervaren, of de slechte generale gevolgd zal worden door een klinkende overwinning.
Zaterdag 9 september, Zeerobben – GAVC (beker), aanvang 17.00 uur op het Oostersportpark.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda