Sport

Albert Beuker pakt titel Zeerobben Darts

Door Jeroen Pietersma
Met een eenvoudige 4-0 overwinning in de finale heeft Albert Beuker de titel van het Zeerobben Dartstoernooi op zijn naam geschreven. De winnaar van vorig jaar, Wimer Jon Sprenger, kwam geen moment in zijn spel en moest zich gewonnen geven. Voorafgaande aan de finale bij de heren had Esmee Torenbeek de damesfinale als winnares afgesloten. Ze was te sterk voor Jente van der Veen. Bij de jeugd pakte Sander Leijenaar de winst ten koste van Marcel Feenstra.

De finales vormden de afsluiting van een geslaagd toernooi. Er hadden zich ruim zeventig darters ingeschreven en in de voorronden konden de toeschouwers genieten van spannende partijen. Hier en daar werd sportieve revanche genomen op verliespartijen in voorgaande edities, maar alles in een gemoedelijke sfeer. De organisatie, bestaande uit Dirk Arends en George Helfferich, spreekt dan ook van een geslaagde editie. Niet alleen dankzij de hoge opkomst qua deelnemers, maar ook door het aantal toeschouwers en het verloop van het toernooi.

Aan het eind van een lange middag en avond kon de organisatie de diverse prijswinnaars in het zonnetje zetten. De eerste prijs, beker en wisselbeker waren voor Albert Beuker. Wimer Jon Sprenger kon naast een geldprijs ook weer een beker in zijn prijzenkast zetten. Bekers en geldprijzen waren er ook voor de nummers drie en vier, respectievelijk Marcel Amels en Ronnie Pollema.
Esmee Torenbeek mocht de beker en geldprijs als winnares bij de dames in ontvangst nemen. Een geldprijs en beker waren er ook voor Jente van der Veen. Sander Leijenaar en Marcel Feenstra kregen uit handen van de organisatie eveneens een beker uitgereikt. Geheel volgens traditie was er ook een bokaal voor de hoogste uitgooi. Dankzij een uitgooi van 104 was die voor Marcel Amels en Albert Beuker. Met een dankwoord richting het kantineteam van Zeerobben en de sponsors werd de succesvolle editie van Zeerobben Darts afgesloten.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda