Sport

Afsluiting seizoen Roeisloepvereniging de Vlammetjes

Door Jeroen Pietersma
Roeisloepvereniging de Vlammetjes heeft afgelopen zondag het roeiseizoen afgesloten in Muiden. ?Zondagmiddag 6 november 14.30 uur in de auto onderweg naar huis, een clubje mensen... ietwat stil, kleine oogjes, schorre stemmetjes... Het resultaat van een prachtig roeievenement, Muiden-Pampus-Muiden (MPM25)?, aldus Ylse Sijbersma. Hier is haar verslag.

Vrijdagavond begon het evenement op charter De Eersteling in Muiden. Nadat alle bagage, boodschappen, etcetera aan boord waren gebracht moesten we natuurlijk even langs het legendarische café Ome Ko. Enorm druk, maar gezellig! We konden het niet té gek maken, want zaterdag stonden 2 roeiwedstrijden op het programma. In totaal moest er 3x om het eiland Pampus geroeid worden, waarvan 2x op zaterdag en 1x op zondag.

Zaterdagochtend half 11 mochten we ons bij de start melden met startnummer 10. Ons persoonlijke doel was om 50 Watt (vermogen per roeier) te roeien. Omdat het relatief korte wedstrijden zijn, moest dit haalbaar zijn. Tijdens de wedstrijden werden we aangemoedigd door onze harde kern supporters, die een sloep hadden geregeld en zo de gehele wedstrijd met de roeisloep mee konden varen. Hartstikke leuk natuurlijk om vrijwel als enige roeisloep support onderweg te hebben. Het weer was gunstig, weinig wind en vanaf het startmoment geen regen meer. Het roeien ging hartstikke lekker, we zaten er goed in! Dit bleek ook wel want we hadden ons persoonlijke doel bereikt, beter zelfs, we hadden maar liefst 52 Watt geroeid!
Na de eerste wedstrijd kregen we een paar uurtjes de tijd om bij te komen, even wat te eten, op te frissen. Om 14.00 uur begon de 2e wedstrijd. Deze heb ik zelf gevolgd vanaf de ‘supporterssloep’, wat ook een hele leuke ervaring is. Maar toch blijft zelf roeien stiekem wel het meest leuk! ’s Middags stond er flink meer wind, dus het zou wel wat zwaarder worden. De dames gingen hartstikke goed van start en haalden al snel de eerste sloepen in! Prachtig om te zien hoe mooi er geroeid werd! Helaas hebben we de 2e wedstrijd geen 50 Watt kunnen halen, maar dit had te maken met de toegenomen wind. 
Na de twee wedstrijden was er tijd voor ontspanning en veel gezelligheid. Iedereen werd ’s avonds getrakteerd op een overheerlijk bord nasi, bereid door twee supporters van de Vuurzee. Echt hartstikke lekker!! Na de maaltijd konden we allemaal met een goedgevulde maag naar de feesttent, waar we uiteraard tot in de late uurtjes een geweldige avond hebben beleefd.
De volgende ochtend stond de laatste wedstrijd op het programma. Omdat het evenement z’n 25-jarig jubileum vierde was het verzoek om verkleed te gaan roeien. Menig sloep heeft hier gehoor aan gegeven, waardoor er een leuke bonte verzameling sloepen bij de start lag. Uiteraard waren wij ook verkleed, als brandweermannen van de Vuurzee!! Met als klapstuk een enorme buitenboordmotor van 55 pk, mogelijk gemaakt door onze ‘nasi-man’ Arjen Bos en vakkundig geknutseld door onze stuurman, Patrick Bosma en opperhoofd van de vereniging, Johan Hempenius.
Omdat we allemaal nog wat wankel op de benen stonden van de dag ervoor, was het best een pittige race! We hadden het best zwaar allemaal. Het bleek ook wel een dieptepunt, want we hadden maar 37 Watt geroeid. Toch jammer, terwijl we zo ons best hadden gedaan. Gelukkig konden we een paar uur later, tijdens het kranen van de sloep, onze ego’s weer wat oppoetsen! Wat bleek namelijk, we waren voor de laatste wedstrijd vergeten te hozen!!! We hebben dus tijdens de race een kuub water mee ons meegesleept. Anders hadden we vast en zeker de 50 Watt weer gehaald! Van fouten leert men, ik denk niet dat wij daarom ooit nog zullen vergeten te hozen.
We kunnen uiteindelijk terugkijken op een geweldige afsluiting van het roeiseizoen, met een ontzettend leuk team roeiers en supporters! De afgelopen wedstrijden zijn we steeds hoger in het klassement geëindigd, met zelfs een paar keer een prijs. Op naar het volgende roeiseizoen!!
Ylse Sijbersma

|Doorsturen

Buienradar



Agenda