Voetbal

Achttien spelers verlaten Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
Wie de kop leest denkt misschien: Oei, maar het is een logische vervolgstap op het succes van de Waddenrobkes. Na ??n of twee jaar bij de Waddenrobkes gespeeld te hebben is het tijd om de overstap te maken naar de F-pupillen. Van een klein veldje naar een iets groter veldje, van 4 tegen 4 naar 7 tegen 7, van spelen zonder keeper naar spelen met keeper, van wedstrijdjes van 10 minuten naar wedstrijdjes van 20 minuten, van alleen thuiswedstrijden naar thuis- en uitwedstrijden etcetera.

Het blijkt nog steeds een gouden formule. Kinderen op 4- en 5-jarige leeftijd in een vertrouwde en veilige omgeving een eigen competitie laten voetballen. Zeerobben heeft dit initiatief zo’n vijf jaar geleden genomen binnen Harlingen en plukt daar tot aan de dag van vandaag nog steeds de vruchten van. Kinderen kunnen binnen de Waddenrobkes al wat ervaring opdoen voordat ze meteen plompverloren op een groot veld terecht komen. De overgang naar het ‘echte werk’ gaat iets geleidelijker en dat is terug te zien in de resultaten bij de F-pupillen. Die presteren ook dit jaar weer boven verwachting. Plezier staat uiteraard voorop in het voetbal maar als je daarnaast ook nog eens wedstrijdjes wint of zelfs kampioen wordt is dat des te mooier. In het najaar werden F3 en F4 al kampioen en deden F1 en F6 lang mee om de prijzen. In het voorjaar waren de F-jes niet meer te houden hetgeen een kampioenschap voor F1, F2, F3, en F6 opleverde. Dat kan geen toeval meer zijn en is naast goede begeleiding mede te danken aan een goede basis die gelegd is bij de Waddenrobkes.

De coördinatoren Elina Brouwer (Waddenrobkes) en Wietse de Wit (F-pupillen) zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Elina Brouwer levert namelijk weer achttien Waddenrobkes af bij de F-pupillen. Roan Odolphy, Roan Bijlsma, Stefan Bolte, Justen Boonstra, Jurre Boskma, Jurre Broersma, Simone de Bruin, Casper Hanekamp, Ramiro v Hoolwerff, Jort Kingma, Colin Schutter, Leon Schuyl, Vince Tazelaar, Fedde vd Wal, Dinan Yildiz, Julian v Rossum, Quinten Witteveen en Niels de Groot namen afgelopen zaterdag officieel afscheid van de Waddenrobkes. Zij gaan in het seizoen 2016-2017 verder als F-pupil en gaan daar vast en zeker een net zo’n mooie tijd beleven als ze bij de Waddenrobkes hebben gehad. Zeerobben wenst ze daar veel succes en heet vanaf nu de nieuwe Waddenrobkes van harte welkom bij de vereniging.

Naast de Waddenrobkes is Zeerobben nu ook gestart met de kleutervoetbalclinics en ook dat slaat weer enorm aan bij zowel de kinderen, de scholen als bij Zeerobben. De kinderen vinden het erg leuk en verlaten dolenthousiast het Oostersportpark na de clinic. Redenen genoeg voor de club om met ingang van komend seizoen ook 4-jarigen bij de club aan te nemen. Niet meteen om wedstrijden te spelen maar wel om elke woensdagmiddag lekker te voetballen zodat je daarna door kunt stromen naar de Waddenrobkes.

Voor meer inlichtingen en aanmeldingen kunt u contact opnemen met:
Waddenrobkes: Elina Brouwer, 06-52086558, postmus7@hotmail.com
F-pupillen: Wietse de Wit, 06-27832598, wietse.de.wit@new-step.nl

|Doorsturen

Buienradar



Agenda