Aantrekkelijk duel voor fc Harlingen

Als de weergoden een beetje mee zitten dan wordt er zondagmiddag om 14.00 uur afgetrapt op de Griene Greide voor het inhaalduel Oerterp-fc Harlingen. Oerterp momenteel koploper, maar voelt wel de hete adem van Bolsward en Friesland in de nek. Deze drie ploegen staan er momenteel het beste voor om aanspraak te maken voor het kampioenschap maar omdat de huidige stand nog niet gelijk is kan er nog van alles gebeuren als de inhaal duels gespeeld zijn.

Oerterp moet in ieder geval deze competitie nog naar Bolsward en naar Friesland. Bolsward gaat op bezoek bij Friesland en dat kunnen dan interessante duels gaan worden wat betreft het kampioenschap. Maar voor Harlingen geldt het net andersom. Nog zoveel mogelijk punten zien te pakken de komende weken en volledig voor handhaving gaan.

Maar nu eerst de wedstrijd voor zondag. De ploeg van Johan van Slooten die vorige week met scherp schoot tegen het zwakke Warga zette de eindstand op 9-0. Maar Oerterp laat buiten deze grote uitslag ook zien dat het makkelijk kan scoren, de mannen van Oerterp hebben er momenteel 57 doelpunten in liggen. Maar dat komt ook mede doordat de huidige ploeg gelijk is gebleven vergeleken bij vorig seizoen.

Fc Harlingen mag na de forse nederlaag van 6-1 in en tegen Bolsward dus de mouwen omhoog doen en gaan proberen om het Oerterp lastig te gaan maken. Maar ze moeten er zeker voor gaan waken dat ze deze mannen niet al te veel ruimte gaan geven. En wie weet kan er dan minimaal een punt worden gepakt.
Met herstel na de 6-1 nederlaag tegen Bolsward is Harlingen afgelopen dinsdag begonnen. Vijfde klasser Tzummarum werd eenvoudig opzij gezet met een 4-0 winst door doelpunten van Ane Schaap (2x). Jorge Pirez en Niels Vlottes zorgden voor deze eindstand. Maar voor nu zondag ligt het niveau qua tegenstander wel twee klassen hoger. Dus zullen de Harlingers flink aan de bak moeten om in ieder geval niet met een nederlaag naar huis te worden gestuurd.
In de eerste ontmoeting op 4 september was het allemaal nog wennen met een verjongd fc Harlingen en ondanks dat de stand na 28 minuten 0-2 was, kwamen de Harlingers knap terug tot 2-2 door doelpunten van Justin Attema en Ane Schaap. Maar vlak voor rust zorgde Lars Boonstra vanaf elf meter voor een 2-3 ruststand. En ondanks dat er wel kansen waren in de tweede helft voor fc Harlingen bepaalde Folkert Hoekstra in de 74e minuut de 2-4 eindstand.
In ieder geval zal het ongetwijfeld een aantrekkelijk duel gaat worden, waar beide ploegen voor de winst zullen gaan.