Aansprekende overwinning voor Zeerobben

Met overtuigende cijfers winnen in Idskenhuizen? Je moet van goede huize komen wil dat lukken. Zeerobben had zo?n middag, waarin met behulp van de tegenstander een duidelijk statement werd afgegeven. Cruciaal zou je de rode kaart van Johannes Lindeboom kunnen bestempelen. Maar dan doe je toch de kwaliteit en inzet van de gasten tekort. Ook de ?inside-information? van trainer Arjen Postma was debet aan het ruime verlies. Wat zijn broertjes, uitkomend voor VVI, hem toegefluisterd hebben zal altijd geheim blijven. Toch zal er een zweem van match-fixing overblijven. We zullen het nooit weten.

Indachtig de eerste tien minuten van voorgaande editie elke kans raak en zo maar 3-0, begonnen de groen witten behoudend. Toch was de eerst grote mogelijkheid voor de gastheren, gelukkig wist Jacob de Vries met de vuisten redding te brengen. Een paar minuten later mocht VVI van geluk spreken, dat uit een corner Pieter Westra snoeihard op de lat kopte. Hierna wat kleine kansjes over en weer, waarbij Zeerobben het beter van het spel had.

Halverwege de eerste helft, uit het niets kreeg de wedstrijd een andere wending, dankzij Johannes Lindeboom, toch zeker niet de minste van de thuisclub. Na een overtreding van hem, die bestraft werd met geel, vond hij het nodig om door te mekkeren. De kordaat optredende referee Gerbers trok hierop rood en daarmee benadeelde deze echte VVI-er zijn ploegmaten en de club. De gasten uit Harlingen zagen op het middenveld een zee van ruimte ontstaan. Het lichte offensief leverde nog geen klinkend munt op. Uit een standaard situatie, vrije trap van Kristian Feenstra, kwam Marijn Helfferich goed voor zijn tegenstander en liet met een gerichte kopbal ook doelman Piersma kansloos, 0-1. In het restant van de eerste helft kwam VVI niet meer op de helft van de tegenstander en werden de mogelijkheden nog niet omgezet in doelpunten.

De tweede helft was nog maar net begonnen, of de voor Higor da Silva ingevallen Dylan Drent gaf zijn visitekaartje af. Eerst een actie met een kans voor hem zelf, vizier stond nog niet scherp en daarna bood hij Marijn een kans. Voetballend kwamen de voorwaartsen wel in de buurt van het doel, maar nog niet doeltreffend. Dat was Kristian Feenstra na tien minuten wel. Vanaf 25 meter kogelde hij de bal onhoudbaar in de bovenhoek, mooi doelpunt voor de wederom uitblinkende jeugdspeler. Er leek geen vuiltje meer aan de lucht en Zeerobben wilde free wheelend de eindstreep bereiken. Enige nonchalance was er de oorzaak van, dat VVI terug in de wedstrijd kwam. Ondanks een overtal wist Tobias Draaisma zijn directe tegenstander uit te spelen en toen stonden er zomaar twee medespelers vrij. Eén daarvan, Thijs Postma - inderdaad broertje van – prikte de gave voorzet binnen. Gedurende tien minuten met toegeknepen billen afwachten of de vlam in de pan zou slaan. Abdul Boundati had de bevrijdende actie in huis. Kon Piersma zijn inzet nog pareren, Marijn Helfferich was er als de kippen bij om zijn tweede van de dag hoog in het dak van het doel te jagen, 1-3 met nog een kwartier te spelen. Dat was voor de tien uit Idskenhuizen de genadeklap. Dylan Drent maakte op een pass van Kristian laag en hard 1-4. En na weer goed voorbereidend werk van Abdul Boundati in samenwerking met Marijn, maakte Dylan ook de 1-5. Maar de wedstrijd was toen allang gespeeld.

Het verlies van vorige week is met deze kostbare winst weer hersteld. Het kan spoken in Idskenhuizen, maar vandaag was daar niet veel van te merken. Blij met deze drie punten kan Zeerobben weer naar boven kijken en constateren dat koploper CVVO op drie punten voorsprong staat. Volgende week wacht in Harlingen de taaie tegenstander uit Nijland. De voormalig trainer Inne Schotanus heeft nog nachtmerries van de 0-1 nederlaag in de eerste competitieduel van seizoen 2015/2016. Dat moet beter kunnen volgende week.