Sport

33ste Open Harlinger Halkampioenschappen tennis van start

Door Jeroen Pietersma
Razend spannend en heel gezellig is het er. De 33ste Open Harlinger Halkampioenschappen zijn de afgelopen week van start gegaan in de ballonhal van tennisvereniging Ready. De door hevige rugpijn geplaagde organisator Ronald Vonk had het, ondanks dat, toch maar weer voor elkaar gekregen om meer dan honderd wedstrijden op de twee kunstgrasbanen in te plannen.

Nog zo’n bikkel. Joël de Jong. U kent hem van televisie. Hij wilde in de herendubbel zijn broer niet in de steek laten en speelde doodleuk door met een gebroken teen. Of ‘omaatje’ Joke Schipper. Joke stuurt in de dames enkel haar veel jongere tegenstandsters regelmatig met forse cijfers naar huis. Het wachten in deze categorie is op de clash tegen Saskia Zuiderhof, die ook met het grootste gemak de andere dames klop geeft. In een iets lagere categorie stal Ben Jan Rensink de show. Nog tijdens een slagenwisseling vond hij tijd om zijn balletpasjes te oefenen. Het talrijk aanwezige publiek kreeg de ene Arabesque na de andere Rond de Jambe voorgeschoteld. En dan ook nog gewoon de wedstrijd winnen met zijn maat Johnny Gjaltema. Hadden wij Rein Ferwerda al genoemd? Rein is toch ook alweer de 60 gepasseerd, maar daar is niets van te merken. Als de Harlinger R.F. een korte bal, ondanks zijn enorme snelheid, niet dreigt te halen, duikt hij er gewoon naar toe. Vaak met succes. Het is wel de reden dat Rein van zijn echtgenote Itteke geen lange broek aan mag bij het tennissen. Steeds gaten erin.

Razend spannend en heel gezellig is het er. En het is nog niet voorbij. Morgen en overmorgen wordt er nog volop getennist aan de Achlumerdijk. Op zaterdag staan er diverse laatste poulewedstrijden en halve finales op het programma van 10.15 tot 23.00 uur. En op zondag natuurlijk maar liefst acht spannende finales van 10.30 tot 16.30 uur. Kijk op tvready.nl of toernooi.nl voor meer informatie.
Iedereen is van harte welkom om één (of meer) van de wedstrijden te bekijken of om in de kantine wat te eten en te drinken. Tot ziens op het Cleem Heegerpark!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda