Sport

28 zwemmertjes sportcentrum Van Hurck allemaal geslaagd

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zondag 1 juli was weer een spannende dag voor 28 zwemmertjes van Sportcentrum van Hurck. Er werd afgezwommen voor het zwemdiploma A, B en C van de NPZ.

Om 16.15 uur stonden dertien kinderen klaar om aan al het meegekomen publiek te laten zien dat zij de eisen van het A-diploma beheersten. Alle kinderen en publiek waren toch wel een beetje zenuwachtig, maar dit was al snel vergeten, en zo zwom iedereen keurig hun programma. Na alle verplichte onderdelen kregen ze van het publiek een oorverdovend applaus.

Om 16.45 uur was het de beurt aan de vijftien kinderen die voor hun B- of C-diploma moesten afzwemmen. Ook zij hadden de afgelopen maanden weer goed geoefend voor de eisen van het diploma. Ze zwommen allemaal heel netjes hun programma. Ook deze groep kreeg van het meegekomen publiek een staande ovatie.
Na kort overleg was het oordeel unaniem, alle kinderen hadden hun zwemdiploma gehaald. Naast het felbegeerde diploma kregen ook alle kinderen een waardebon van de Poffertjeskraam Harlingen voor een gratis pannenkoek of poffertjes.

Op de foto: A-diploma: Aarne Pier Sarolea; Lucie Miedema; Amarens Loonstra; Jan Hoekstra; Finn Stellingwerf; Jörn Balt; Sanne Dam; Aaliya Klijnstra; Rico Hiemstra; Jurre Hoekema; Esmee Mensonides; Jitse Jan Kroondijk; Angelina v. Eeten en Hugo Outhuijse. B-diploma: Thije Visser; Jelle van Veen; Sem v.d. Pol; Nadia Backer Dirks; Maylin v.d. Poppe; Fenna Tilstra; Calvin Lin; Xilena da Silva; Eleanor Fopma; Amarens Loonstra en Cas de Bruin. C-diploma: Alida v.d. Meulen; Thomas Prehn; Rick van Zandbergen en Asia Garbouz.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda