Nieuws

UWV WERKbedrijf vertrekt uit Franeker

Door Jeroen Pietersma
FRANEKER - Op dinsdag 20 december aanstaande sluit UWV WERKbedrijf in Franeker de deuren. De dienstverlening aan klanten van UWV WERKbedrijf wordt voortgezet vanuit het regionale Werkplein Leeuwarden. De Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Frysl?n blijft wel in het MartiniH?s in Franeker gevestigd.

Dat het WERKbedrijf zich terugtrekt uit Franeker is sinds een half jaar bekend. UWV WERKbedrijf zal zich de komende jaren concentreren op circa dertig Werkpleinen in Nederland en blijft derhalve aanwezig op één Werkplein per arbeidsmarktregio. De maatregelen zijn een gevolg van door het kabinet opgelegde bezuinigingen. Klanten van het UWV WERKbedrijf kunnen vanaf 20 december terecht op het Werkplein in Leeuwarden. Het Werkplein is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09:00 tot 17:00 uur. Voor een groot deel van de klanten van het WERKbedrijf geldt dat ze steeds vaker online door een werkcoach ondersteund zullen worden bij het vinden van werk. Dienstverlening op het regionale Werkplein zelf zal grotendeels bestaan uit workshops en trainingen, netwerkbijeenkomsten en zogeheten speeddates met uitzendbureaus.

Werkplein Franeker was een samenwerkingsverband tussen het UWV WERKbedrijf en de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân. De dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid blijft in het MartiniHûs in Franeker gevestigd. Zij zet de bestaande gemeentelijke dienstverlening voort aan werkgevers en aan werkzoekenden met een WWB-, Wij- en IOAW-uitkering in Noorwest-Fryslân.

UWV WERKbedrijf biedt samen met de gemeenten op Werkpleinen dienstverlening voor werkgevers en werkzoekenden. Werkgevers kunnen er terecht in hun zoektocht naar personeel, voor arbeidsjuridisch advies en arbeidsmarktinformatie. Het Werkplein biedt werkzoekenden ondersteuning bij het vinden van werk. Op de website www.werk.nl kunnen werkzoekenden vacatures zoeken en hun CV plaatsen. Werkgevers hebben de mogelijkheid online vacatures aan te bieden en kandidaten te werven.

|Doorsturen

BuienradarAgenda