Nieuws

300.000 Euro voor Planuitwerking Vismigratierivier


DEN HAAG ? Frysl?n stelt 300.00 euro subsidie beschikbaar voor de Planuitwerking Vismigratierivier. Dit is woensdag bekend gemaakt tijdens de Dag van Water op de Fryske Ambassade in Den Haag die gedeputeerde Schokker opende.

Het geld voor de planuitwerking van de Vismigratierivier is afkomstig uit de REP middelen (Ruimtelijk Economisch Programma). Eerder werd door Gedeputeerde Staten (GS) 250.000 euro beschikbaar gesteld voor de Vismigratierivier (VMR). Daarmee komt de bijdrage van Fryslân op een totaalbedrag van 550.000 euro. Provinciale Staten beslist in oktober over het voorstel van GS.

In 2006 heeft het Rijk besloten om de Afsluitdijk grondig te vernieuwen. Hierdoor wordt de veiligheid weer voor een lange periode gegarandeerd. Hiernaast wordt met de vernieuwing ook ingezet op andere terreinen. Dit zijn duurzame energie, ecologie, recreatie en toerisme en ruimtelijke kwaliteit. Hier is een belangrijke rol weggelegd voor de regio. Daarvoor is een samenwerkingsverband opgericht: De Nieuwe Afsluitdijk. De regionale partners investeren in duurzame initiatieven die zijn vastgesteld in de ‘Ambitie Agenda Afsluitdijk. Binnen deze ambitie zijn onderzoeken uitgevoerd waar onder andere de technische haalbaarheid van de Vismigratierivier is aangetoond.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda