Voetbal

Zinderende finales Schoolvoetbaltoernooi fc Harlingen

Onder werkelijk prachtige weersomstandigheden vond woensdagmiddag het eerste deel van het jaarlijkse KNVB schoolvoetbaltoernooi plaats bij fc Harlingen. Een evenement waarin de scholen uit de gemeente Harlingen strijden om het kampioenschap van Harlingen. Daarnaast zal het winnende team afgevaardigd worden naar de regionale kampioenschappen in mei. 

Op initiatief van Team FRL Harlingen en Stichting Sportakkoord werden alle basisscholen van Harlingen aangeschreven voor deelname aan het schoolvoetbaltoernooi. De organisatie was in handen van fc Harlingen met medewerking van Zeerobben. Vanwege de grote belangstelling werd het toernooi over twee dagen verdeeld. Op de eerste dag streden de groepen 7 en 8 om de overwinning. Het schema van het toernooi verliep vlekkeloos en tegen 18:00 uur werden de winnaars bekendgemaakt. Na twee spannende finales, waarbij de meisjes van IKC Prins Johan Friso het opnamen tegen de meisjes van Het Noorderlicht en de jongens van IKC ‘t Wad tegenover de jongens van de IKC Sint Michaël stonden, kon toernooileider Dirk Hiemstra de kampioenen bekendmaken. De IKC Prins Johan Friso domineerde bij de meisjes, terwijl IKC ‘t Wad zegevierde bij de jongens. Volgende week woensdagmiddag 17 april zullen de groepen 5 en 6 deelnemen aan het toernooi, wederom met aftrap om 13:00 uur bij fc Harlingen.

 

Dankwoord

Fc Harlingen bedankt Jumbo Olaf Hermus voor het gesponsorde fruit en Zeerobben voor het uitlenen van twee goals. Een speciale dank gaat uit naar de kantinemedewerkers Patricia Teerling, Janet Smale, Karin Hoppinga en Pia Boomstra, evenals naar Sam Schoot voor het verzorgen van het fruit en de ranja. De organisatoren Dirk Hiemstra, Audrey Hiemstra en Remko Zandberg hadden het deze middag samen met de spelbegeleiders Remko Zandberg, Hessel Faber, Adam Faggouss, Niels Attema, Nick Teerling, Daan Mulder, Jort Scheffer, Renzo Poortman, Damian Ligthart en Tom Posthumus uitstekend onder controle. Dankzij hun inzet en toewijding werd het voor velen een onvergetelijke dag.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda