Voetbal

Zeerobben weer los

Zaterdag 20 januari start voor de eerste klasser Zeerobben het tweede deel van dit voetbalseizoen met een oefenwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen.

Trainer Arjen Postma kan tevreden zijn over de eerste seizoenshelft maar wil daar graag, na een uitstekend trainingskamp, een goed vervolg aan geven. (Foto: Frans Bode)

In 2017 is Zeerobben sportief naar een hoger plan gepromoveerd met als hoogtepunt het kampioenschap in de tweede klasse. De start in de eerste klasse mag als boven verwachting worden gekwalificeerd, al had trainer Postma al wel het nodige vertrouwen in de selectie, die ten opzichte van vorig seizoen is gegroeid. De vele blessures hebben het moreel niet aangetast en met hoopvolle aanvulling uit de jeugd kwam het vlaggenschip wonderwel door een moeilijke periode heen, met als kers op de taart de overwinning in Leeuwarden tegen Blauw Wit ’34.

Met een goed gevoel de winterstop in en niet te vergeten met heel veel plezier naar Spanje voor de vierde keer op rij alweer. Een betere overbrugging naar de tweede helft van de competitie is niet denkbaar. Met de volledige selectie, inclusief jeugdspelers, zeggen de foto’s van Bert Drent op de website van Zeerobben meer dan woorden kunnen uitdrukken. De grootste winst is behaald in het onderdeel “Teambuilding”. Met elkaar trainen, recreëren en plezier maken tot in de late uurtjes.

Zaterdag aanstaande kan de grote supportersschare weer genieten op het Oostersportpark van een oefenpartij tegen Leeuwarder Zwaluwen, afgelopen seizoen weliswaar gedegradeerd uit de eerste klasse. Maar na een stroeve start hebben de Leeuwarders de smaak van winnen weer kunnen proeven en doen dus toch weer mee om de prijzen in de tweede klasse. Met andere woorden een interessante ontmoeting tussen twee oude rivalen .

Op zaterdag 27 januari gaat de competitie weer los met een thuiswedstrijd tegen Noordscheschut.

Zaterdag 20 januari, Zeerobben – Leeuwarder Zwaluwen (oefenwedstrijd), aanvang 14.30 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda